Закарпаття: чергова кривава драма через життєві негаразди сталася у гірському селі на Рахівщині

Закарпаття: чергова кривава драма через життєві негаразди сталася у гірському селі на Рахівщині

27.06.13 10:41 0 915
Вони одружилися зовсім молодими, можна сказати, навіть юними. Коли главі цього сімейства Василеві виповнилося 20, народився первісток -- донька. А молодій мамі -- Тамарі тоді взагалі було лишень 18.

Незважаючи на те, що часи становлення молодої родини припали на нелегкі роки кінця ХХ століття, коли краяни, тим паче, жителі гірського села Богдан Рахівського району, переживали економічну скруту, Василь і Тамара почувалися вельми щасливими. Адже все життя у молодої пари було попереду, а гроші, сподівалися, встигнуть заробити.

Та невдовзі прекрасна казка перетворилася на сіру буденщину, яка безжально засмоктувала у свої обійми. Через два роки народився синок, та «просвітління» ніяк не наступало. Мешкали молодята в одному будинку з матір’ю Тамари. Василь тривалий час не міг знайти роботу, через безгрошів’я все частіше виникали непорозуміння, які згодом переростали у сварки.

Господар мав намір податися на заробітки, та щось не вигоріло. Через кілька років померла самотня родичка, і в будинок, який залишився після неї, переселився Василь з родиною. Здавалося, тепер без щоденної опіки тещі, життя кардинально поліпшиться. Та подібні припущення виявилися помилковими -- сталося все з точністю до навпаки. Молодий чоловік не обтяжував себе сімейними турботами, часто проводив дозвілля за чаркою. А повернувшись додому, зчиняв сварки з дружиною, які нерідко переростали у бійки. Свідками цих скандалів не раз ставали малолітні діти. Так тривало кілька років.

Врешті-решт дружина не витерпіла і подала на розлучення. Вирішила за краще зостатися одній з двома дітьми, ніж терпіти постійні знущання. Таке рішення вплинуло на чоловіка позитивно, він перестав тягнутися до чарки, і пара зійшлася знову. Офіційно стосунки не стали оформляти. Але п’янки і скандали з часом відновилися. Тамара воліла не виносити «сміття з хати», щоб односільчани не глузували з неї. Жінка навіть народила третю дитину. Можливо сподівалася, що таким чином зуміє напоумити чоловіка. Та усі спроби налагодити життя виявилися марними. Життєві негаразди помітно відобразилися на жінці – у ній важко було впізнати колишню щасливу юнку. Існування у цій оселі перетворилося на пекло. Часто вечорами з будинку чувся жалісний дитячий плач. У такі моменти Тамара намагалася вигнати чоловіка з хати, але сили були нерівні. На ранок ніби наставало примирення, однак тривало воно недовго, до чергового загулу чоловіка.

Недавньої неділі Василь весь день був вдома. Напередодні десь випав випадковий заробіток, тож він придбав пляшку. Коли ємність спорожніла, кудись подався. Повернувся додому пізно. Тамара з донькою сиділи перед телевізором, хлопці гралися на кухні. Тільки-но господар переступив поріг, як накинувся на старшого сина з лайкою і погрозами. На крики вибігла Тамара та заходилася захищати малого. Це явно не сподобалося Василеві, свою лють він переадресував дружині. Діти здійняли неймовірний вереск, благали батька змилуватися, але роздратованого бузувіра це не зупинило, він тільки міцніше стискав руки жінки. Тій якось вдалося вирватися з тих диких «обіймів». Ошелешена, вона забігла на кухню, схопила зі столу ніж і повернулася в кімнату, де сидів домашній тиран. Несильний розмах – і лезо ножа проткнуло горянину груди. Той зойкнув, схилився набік і повільно став спускатися на підлогу. З рани сочилася кров, бура пляма швидко збільшувалася. Від моторошної картини жінка остовпіла, діти з острахом повискакували з хати. Якийсь час Тамара блукала по селу. Коли прийшла на обійстя своєї матері, діти були вже там. Про пригоду сільчанка не стала багато розповідати, пояснила, що вкотре посварилася з чоловіком. Згодом послала доньку подивитися, що там з Василем. Дівчинка повернулася разом з міліціонерами.

Виявляється, на той час потерпілого уже забрала «швидка», яку викликали сусіди. Зрозуміло, що відповідне повідомлення надійшло в міліцію, і «шерифи», які обслуговують Богданську долину, оперативно прибули на місце пригоди, розповіла помічник начальника по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Рахівського РВ УМВС Олеся Чайковська. Василь тепер перебуває на лікуванні, Тамарі ж за скоєння цього злочину доведеться відповідати перед Законом. Розпочато кримінальне провадження, досудове слідство проводить слідчий рахівської міліції Роман Жигуц.

Михайло ПИСКАЧ,

«Відомості міліції»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області в ...
Наступна новина: Податківці та підприємці ...

КОМЕНТАРІ