В Закарпатській області "Трикстер" бореться з електронними аферистами

В Закарпатській області "Трикстер" бореться з електронними аферистами

27.06.13 09:25 0 731
Щороку Інтернет-шахраї вигадують все нові способи, як ввести користувачів в оману і заволодіти їхніми грошима. Довести провину таких аферистів надзвичайно складно. Але міліція активно бореться з цими видами злочинів. Так, з 1 по 30 червня триває операція "Трикстер".

Мета цих заходів полягає у протидії організованій злочинності, виявленні та документуванні протиправних дій зловмисників, причетних до шахрайського заволодіння чужими коштами у сфері електронної комерції.

В операції беруть участь співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю, управління ДСБЕЗ та слідчого управління.

Міліціонери аналізують інформацію рекламних оголошень, різних сайтів, які пропонують платні послуги за можливість пограти в ігри в режимі онлайн, перевіряють онлайн-форуми і блоги щодо суб'єктів господарювання, злочинних груп та окремих осіб, причетних до протиправної діяльності, пов'язаної з шахрайським заволодінням коштами громадян в сфері електронної комерції, зокрема, шляхом залучення коштів громадян у віртуальні проекти (так звані "фінансові піраміди"), під приводом прийняття внесків як інвестицій, управління фінансовими активами, надання інших фінансових послуг в мережі Інтернет.

Часто шахраї надсилають листи від імені благодійних організацій чи людей, яким потрібна допомога. Хоча посилання можуть належати реальним благодійним фондам, але реквізити для перерахування коштів належать шахраям. Якщо ви дійсно хочете допомогти, знайдіть адресу організації, зателефонуйте туди і дізнайтеся, як можна перерахувати гроші. Також багато громадян скаржиться на Інтернет-аукціони. Люди перераховують гроші за товар на банківський рахунок, а товар не отримують або приходить зовсім не те, що вони замовляли. Не стати жертвою Інтернет-шахраїв не так вже й складно. Варто лише бути дуже обережними, не довіряти пропозиціям про швидке збагачення, не робити передоплату, купувати товар тільки у перевірених Інтернет-магазинах та аукціонах.

При виявленні чи підозрі вказаних випадків просимо звертатись в міліцію за телефоном 102.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ