Чернігівських школярів привчають до енергозберігання

Чернігівських школярів привчають до енергозберігання

27.06.13 12:55 0 852
У Чернігові в рамках проведення Європейського тижня сталої енергетики 25 червня на базі колегіуму № 11 було організовано тематичний квест, що мав на меті ознайомлення дітей із проведенням енергоефективних санацій будівель на прикладі вказаного навчального закладу та актуальністю питань з енергозбереження в Україні.

«Для участі в квесті, що проходив під назвою «Пошуки енергетичних скарбів», було сформовано вісім команд по п’ять школярів, які представляли навчальні заклади-учасники шкільного Проекту GIZ», - розповів начальник відділу енергозбереження управління економіки міської ради Дмитро Марусич. Він нагадав, що в проекті GIZ представлені вісім пілотних шкіл: колегіум № 11, ЗОСШ №12, ліцеї №15 і №32, гімназія №31, а також школи №№27, 28 і 33.

У межах проекту учнів ознайомили з основами енергозбереження, вони отримали практичні навички економії енергоресурсів. В кожній школі відзняли відеоролики на енергозберігаючу тематику. До речі, за найкращий відеоролик команда учнів ліцею № 15 отримала головний приз – сучасний широкоформатний телевізор, командам-учасникам інших шкіл були вручені заохочувальні призи.

Такий же приз – сучасний телевізор – дістався і переможцям квесту. Ними стала команда закладу-господаря – колегіуму № 11. Крім того, всім учасникам вручили пам'ятні флеш-карти.

Проект реалізується у тісній співпраці Чернігівської міської ради та Проекту українсько-німецького технічного співробітництва "Енергоефективність у будівлях".

Д. Марусич запевнив, що міська влада разом із німецькими спеціалістами планують і надалі працювати над проектами, спрямованими на формування свідомого ставлення населення та молоді міста до проблематики енергозбереження.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ДТП на Волині потрапив ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ