На Хмельниччині готуємося до відзначення 1025-річчя Хрещення Русі

На Хмельниччині готуємося до відзначення 1025-річчя Хрещення Русі

27.06.13 13:22 0 789
За твердженням Президента України Віктора Януковича: «Відзначення 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі має стати святом торжества Української державності». Задля організації святкування в області на якомога вищому рівні 27 червня 2013 року проведено чергове засідання регіонального координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки і відзначення в Хмельницькій області 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Очолює регіональний координаційний штаб заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Лілія Бернадська. До складу регіонального координаційного штабу входять керівники правоохоронних органів, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів облдержадміністрації.

На засіданні визначено готовність всіх відповідальних служб, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів до проведення запланованих заходів. Усі вони налаштовані відзначити цю знаменну подію на належному організаційному і культурно-мистецькому рівні та забезпечити учасникам заходів зручність, безпеку та комфорт.

За підсумками засідання регіонального координаційного штабу прийняте рішення, у якому визначено чіткий перелік заходів щодо забезпечення безпеки та правопорядку. Серед запланованого особливу зацікавленість викликає зустріч керівництва облдержадміністрації з керівниками християнських конфесій. Також будуть проведені християнські конференції, тематичні виставки у музеях і бібліотеках, виставки творів сакрального мистецтва, лекції і круглі столи. Цінителі культурно-духовної спадщини не зможуть оминути увагою організовані екскурсії та відвідування духовних святинь України і Хмельниччини, свято духовного християнського піснеспіву. Творча інтелігенція особливо зацікавиться науковими та літературно-просвітницькими заходами, циклом уроків та годин спілкування з християнської етики, педагогічними читаннями та конкурсами у навчальних закладах.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дорогі чернігівці!
Наступна новина: У Львові поблизу ...

КОМЕНТАРІ