Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням сьогодні погодив продаж земельної ділянки площею 2,5 га у Нововолинську підприємству з іноземними інвестиціями ТзОВ «ХАН-ЕЛЕКТРОБАУ УКРАЇНА»

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням сьогодні погодив продаж земельної ділянки площею 2,5 га у Нововолинську підприємству з іноземними інвестиціями ТзОВ «ХАН-ЕЛЕКТРОБАУ УКРАЇНА»

27.06.13 13:29 0 1367
Серед питань порядку денного засідання Кабінету Міністрів України, що відбулося розглядався проект розпорядження про погодження продажу земельної ділянки площею 2,5307 га Товариству з обмеженою відповідальністю «ХАН-ЕЛЕКТРОБАУ УКРАЇНА» для обслуговування виробничих приміщень. Проект був розроблений і внесений Волинською облдержадміністрацією відповідно до частини шостої статті 129 Земельного кодексу України.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук, доповідаючи суть пропонованого рішення, звернув увагу Уряду на те, що це підприємство з іноземними (німецькими) інвестиціями засноване на території міста Нововолинська ще у 2003 році. Власниками було придбано виробничі приміщення колишніх електромеханічних майстерень Нововолинського ремонтно-механічного заводу та проведено їх реконструкцію, налагоджене серійне виробництво малопотужних трансформаторів та інших електротехнічних компонентів. Продукція ТзОВ користується стабільним попитом, підприємство уже напрацювало бездоганну репутацію як на українському, так і на європейському ринках і планує розширення обсягів виробництва. До речі продукцією і технологіями підприємства зацікавилися російські колеги. І на разі запаросили наших спеціалістів на роботу в Росію для обміну досвідом і до того ж обіцяли їм купити квартири в Котельниково та високу заробітну плату.

Відповідно до інвестиційної програми, ТзОВ «ХАН-ЕЛЕКТРОБАУ УКРАЇНА» на першому етапі у 2013-2014р.р. має намір збільшити виробничі потужності на 25%. Це передбачає добудову цеху площею 1000 м.кв. та створення додаткових 100 робочих місць.

Другий і третій етапи розвитку підприємства у 2014-2019 роках передбачають добудову на земельній ділянці ще 2-х виробничих приміщень загальною площею 2000 м.кв. Загальна кількість працюючих на заводі після завершення третього етапу складатиме 1000 чоловік.

Підтримуючи наміри розвитку цього підприємства, Борис Клімчук також наголосив на важливості капіталізації землі для підвищення інвестиційної привабливості Волині, а також - для диверсифікації ринку зайнятості у шахтарському місті.

Відтак, члени Кабінету Міністрів України одноголосно підтримали проект розпорядження «Про погодження продажу земельної ділянки площею 2,5307 га Товариству з обмеженою відповідальністю «ХАН-ЕЛЕКТРОБАУ УКРАЇНА» для обслуговування виробничих приміщень», що сприятиме розвитку територіальної громади Нововолинська, залучить додаткові кошти до державного та місцевого бюджетів і позитивно впливатиме на соціально-економічний розвиток Волині в цілому.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Львові поблизу ...
Наступна новина: Івано-Франківськ: ...

КОМЕНТАРІ