Сергій Рижук: «Андрушівський район демонструє вагомі досягнення в економічних, соціальних, гуманітарно-культурних процесах, розвитку місцевої демократії»

Сергій Рижук: «Андрушівський район демонструє вагомі досягнення в економічних, соціальних, гуманітарно-культурних процесах, розвитку місцевої демократії»

27.06.13 13:49 0 885
7 березня 1923 року відбувся територіальний поділ Волині. Саме тоді було створено Андрушівський район, який 26 червня святкував свій 90-річний ювілей із дня утворення.

З цієї нагоди в селі Камені було відкрито пам’ятний знак загиблим воїнам-визволителям, у селі Жерделі запалено факел підведеного газопроводу, а в райцентрі відбулися урочисті збори з нагоди свята.

На урочистості до Андрушівки завітали голова облдержадміністрації Сергій Рижук, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, голова обласної ради Йосип Запаловський, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, голова Андрушівської районної адміністрації Борис Мазур, голова Андрушівської районної ради Олександр Мельник.

Перед урочистостями на гостей міста чекала виставка експонатів сільських громад району та виставка в Музеї українського рушника. Вишиті рушники кожного села району познайомили присутніх з усіма куточками Андрушівської землі. Під час демонстрації рушників на сцені ведучі оголошували короткі історії про кожне село та його видатних жителів. Андрушівський район нараховує 39 сіл, 1 селище та 1 місто. Цей район багатий на відомі імена в сторінках історії України: письменників, науковців, митців, художників.

«За свою історію наш район пройшов становлення, зміцнення, важкі повоєнні випробування, повоєнну відбудову, твердий поступ вперед, а нині розбудовує незалежну Україну. Головними багатством Андрушівського району залишаються люди, які своєю працею та старанністю створюють і примножують економічний потенціал та розвивають виробничу і соціальну інфраструктури», - звернувся до жителів району голова Андрушівської райдержадміністрації Борис Мазур.

Під час урочистостей голова Андрушівської райдержадміністрації Борис Мазур та голова Андрушівської районної ради Олександр Мельник нагородили відзнаками з нагоди 90-річчя утворення району Степана Вишневського, Василя Волка, Павла Рабчука, Миколу Олешенка, Раїсу Ковтун, Сергія Маліновського, Василя Семенка, Федора Лаврівського, Галину Вовк, Володимира Шинкарука, Надію Недашківську та інших. Звання „Почесний громадянин Андрушівського району” були удостоєні Людмила Лущинська, Петро Михайленко та Валентина Гадзівська.

Вітаючи жителів району з ювілеєм від дня утворення, голова облдержадміністрації Сергій Рижук зачитав звернення від Президента України Віктора Януковича: «Щиро вітаю вас із 90-річчям утворення Андрушівського району. Природа щедро нагородила ваш край природою, родючою землею, талановитими людьми з волелюбним характером та відкритою душею».

«Андрушівський район – край, який впевнено заявляє про себе, демонструючи вагомі досягнення в економічних, соціальних, гуманітарно-культурних процесах, розвитку місцевої демократії. І це результат роботи усієї громади. У кожному населеному пункті живуть працьовиті, талановиті, мудрі, активні люди, які душею та серцем вболівають за свою малу батьківщину, за рідний батьківський край», - сказав Сергій Рижук.

Грамотами облдержадміністрації було нагороджено Петра Юванця, В’ячеслава Гриня. Президент України присвоїв почесне звання „Заслужений журналіст України” Лідії Наконечній.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ