Чернігівська область: рятувальники проводять рейдові перевірки місць відпочинку людей на водоймах

Чернігівська область: рятувальники проводять рейдові перевірки місць відпочинку людей на водоймах

27.06.13 15:55 0 868
Важко уявити літо без відпочинку поряд із водоймою. Проте, якщо не дотримуватись певних заходів безпеки на воді, це може обернутись трагедією. Так, на Чернігівщині у цей купальний сезон вже потонуло 35 осіб, серед яких двоє дітей. У зв’язку з цим, співробітниками обласного Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій 26 червня провели рейдову перевірку місць масового відпочинку людей біля водойм у Куликівському та Ніжинському районах.

В ході цього встановлено, що Ніжинський центральний міський пляж відповідає необхідним вимогам безпеки. Тут створений рятувальний пост, маються засоби порятунку, обладнаний стенд наочними матеріалами про заходи безпеки під час купання та правила рятування потопаючих. Дно водойми обстежено водолазами про що свідчить відповідний паспорт. По гучномовцю періодично лунають застереження громадян стосовно необхідності дотримання заходів безпеки на воді. За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Ніжинського міськвиконкому Генадія Чернишова, такі заходи вживаються щорічно з настанням купального сезону, адже найголовніше завдання - безпека відпочиваючих, особливо дітей.

Протилежний стан має місце для купання на р. Десна поблизу с. Салтикова Дівиця Куликівського району. Тут дно водойми не обстежено водолазами, відсутній рятувальний пост і засоби порятунку людей на воді. Також не вдалося побачити наочність про заходи безпеки під час купання та правила порятунку потопаючих. На всі ці недоліки було вказано голові сільської ради та запропоновано негайно вжити заходів щодо виправлення ситуації.

В ході рейду, рятувальники провели профілактичні бесіди з відпочивальниками та вручили їм пам’ятки про правила безпечної поведінки на воді.

Необхідно зазначити, що під час купального сезону подібні рейди проводяться фахівцями апарату та районних підрозділів обласного Управління ДСНС постійно й переслідують мету убезпечити відпочинок людей та привернути увагу громадськості до необхідності безумовного дотримання правил поведінки на воді.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбудуться ...
Наступна новина: «Газпром» вирішив ...

КОМЕНТАРІ