На Хмельниччині пройшли тактичні навчання на елеваторі

На Хмельниччині пройшли тактичні навчання на елеваторі

27.06.13 17:58 0 783
Незабаром для аграріїв розпочнеться найвідповідальніша пора – жнива. А тому саме зараз особливої актуальності набувають питання збереження вирощеного врожаю, майна й технологічного устаткування переробних підприємств та унеможливлення різноманітних нещасних випадків на виробництві, пов`язаних із загоряннями. Ці питання і стали основними для обговорення на спеціальних навчаннях з питань пожежної безпеки, які пройшли 27 червня на базі виробничого підрозділу «Війтівецький елеватор» ТОВ «Волочиськ-агро» у смт. Війтівці.

В нараді взяли участь фахівці Головного управління та Волочиського районного сектору держслужби з надзвичайних ситуацій області, представники всіх виробничих підрозділів ТОВ «Волочиськ-агро», які задіяні на виробництві пов’язаному з підвищеною пожежною небезпекою.

Також, на практиці було відпрацьовано гасіння умовної пожежі на елеваторі.

Саме на комплексі накопичення та зберігання зерна і розгорнулись основні події навчань, де за тактичним задумом внаслідок короткого замикання електропроводки в силосі сушарки сталося загоряння зерна, що пересувалося шнеками. Виникла загроза поширення вогню по вентиляційних шахтах та шнеках в складські приміщення. Вогнем охоплена сушарка на загальній площі 80 кв.м.

Негайно до місця виклику прибули 2 чергових відділення рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій в кількості 10 чоловік та служби взаємодії Волочиського району: швидка медична допомога, працівники Державтоінспекції, органи правопорядку Волочиського райвідділу УМВС, аварійна газова служба та працівники Волочиського РЕМу.

В комплексі співробітники ДСНС та служби взаємодії оперативно і злагоджено ліквідувати умовну пожежу та надали потерпілому першу медичну допомогу.

Метою даних навчань було відпрацювання взаємодії оперативних служб Волочиського району, персоналу підприємства та пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС при ліквідації умовної пожежі на об’єкті переробки зернових.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ