Віталій Карпюк: Експорт зерна - зростання доходів усіх учасників зернового ринку

Віталій Карпюк: Експорт зерна - зростання доходів усіх учасників зернового ринку

28.06.13 09:54 0 867
Вирощування якісних зернових та технічних культур стає економічно вигідним. На 21 червня 2013 року фактичні обсяги вивезення зернових, експорту та внутрішньодержавних перевезень, становлять 129 тис тонн, що майже на 30% перевищує показники 2012 року. «Для Волині дані показники є рекордними», - наголошує заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

«Основними експортноорієнтованими культурами є кукурудза, ріпак, соя, пшениця. На ринку продовольства Волинь стала надійним партнером, який виконує взяті на себе зобов’язання, розширює географію експорту та нарощує його темпи», - розповідає заступник голови облдержадміністрації.

«Вихід експортерів зерна на зовнішні ринки забезпечить зростання доходів усіх його учасників та державного бюджету зокрема. Цей показник буде динамічно нарощуватися у наступні маркетингові періоди. Уже в поточному році експортовано зерна більше, ніж у минулому маркетинговому році на 14%.», - резюмує посадовець.

Довідково:

В період 2011-12 рр Україна займала сегмент у 2,6 % від світового виробництва зернових культур і 9,2% - у світовій торгівлі. Це дозволило нашій державі посісти 6 місце серед провідних країн-експортерів зерна на світовий ринок. Зокрема, по пшениці - 4,9 % від світової торгівлі, або 8 місце, по фуражним зерновим - 12,6 % світової торгівлі, або 4 місце, по кукурудзі - 1З,8% світової торгівлі, або 4 місце.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ