Додержання на Волині законодавства у сфері охорони та раціонального використання лісових ресурсів – на контролі прокуратури області.

Додержання на Волині законодавства у сфері охорони та раціонального використання лісових ресурсів – на контролі прокуратури області.

28.06.13 09:40 0 872
Прокуратурою Волинської області постійно проводяться перевірки додержання в краї законодавства у сфері охорони та раціонального використання лісових ресурсів та земель лісового фонду. Однак, попри те, що захист лісових ресурсів в області забезпечує 23 державні лісогосподарські підприємства та Державна екологічна інспекція, прокурорські перевірки засвідчують факти неналежної охорони лісів. Найпоширенішими залишаються порушення технологічних процесів при проведенні лісозаготівельних робіт, засмічення лісових масивів, діяльність нелегальних лісопильних цехів, незаконні вирубки лісових насаджень. Непоодинокими є й корупційні правопорушення, вчинені «горе-лісівниками» під час організації незаконних рубок, реалізації деревини, зайняття господарською діяльністю у сфері лісопереробки. Такі факти працівниками прокуратури встановлено на території Володимир-Волинського, Горохівського, Любомльського, Любешівського та Турійського районів. Поширенню незаконних рубок сприяє і функціонування з порушеннями лісопильних цехів, які подекуди переробляють незаконно заготовлені лісоматеріали та забруднюють довкілля промисловими відходами. Порушення у сфері охорони лісових ресурсів спричинені також недостатньою координаційною діяльністю та неналежним контролем за діяльністю підпорядкованих підприємств Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Недостатньою залишається і робота підрозділів лісової охорони державних агролісгоспів щодо виявлення наявних лісопорушень. Малоефективною є і діяльність Державної інспекції сільського господарства в області, на яку покладено функцію контролю за використанням та охороною земель лісового фонду. Загалом, уже в поточному році у сфері охорони та раціонального використання лісових ресурсів прокуратурою області розпочато 10 кримінальних проваджень, до відповідальності притягнуто 127 посадовців контролюючих органів, відшкодовано майже 200 тис. грн. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області Get the Flash Player to see this player. url=/userfiles/flash/VolynVideo/Ohorona_lis.flv iurl=/userfiles/image/Volyn/logo3.jpg width=640 height=480 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false var s1 = new SWFObject("/fckeditor/editor/plugins/flvPlayer/flvplayer.swf","single","640","480","7"); s1.addVariable("width","640"); s1.addVariable("height","480"); s1.addVariable("autostart","false"); s1.addVariable("file","/userfiles/flash/VolynVideo/Ohorona_lis.flv"); s1.addVariable("repeat","false"); s1.addVariable("image","/userfiles/image/Volyn/logo3.jpg"); s1.addVariable("showdownload","false"); s1.addVariable("link","/userfiles/flash/VolynVideo/Ohorona_lis.flv"); s1.addParam("allowfullscreen","true"); s1.addVariable("showdigits","true"); s1.addVariable("shownavigation","true"); s1.addVariable("logo",""); s1.write("player411086");
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: майже 100% ...

КОМЕНТАРІ