Волинська область: рятувальники знешкодили авіабомбу німецького виробництва часів війни вагою 500 кілограмів

Волинська область: рятувальники знешкодили авіабомбу німецького виробництва часів війни вагою 500 кілограмів

28.06.13 08:03 0 755
25 червня поблизу села Калинівка Ковельського району на землях сільськогосподарського призначення виявлено авіаційну бомбу часів війни. Про небезпечну знахідку повідомили мешканці села.

Фахівці кваліфікували вибухонебезпечний предмет як німецьку авіаційну бомбу SC-500. Її вага – 500 кг, максимальна зона ураження до півтори тисячі метрів.

З метою належного проведення робіт з розмінування території поблизу села Калинівка у місті Ковелі скликано позачергову комісію ТЕБ та НС, до складу якої увійшли представники Управління ДСНС України у Волинській області.

На час проведення операції організовано комплекс застережних заходів, які включали в себе оточення небезпечного району працівниками міліції, відселення людей з небезпечного району та перекриття траси міжнародного сполучення Київ-Ковель-Ягодин протяжністю 3 км. У бойову готовність перевели усі служби екстреного реагування.

Зважаючи на загрозу, що несуть у собі застарілі боєприпаси такої ваги, бомбу вирішили підривати на місці виявлення. Для зменшення впливу ударної хвилі проведено комплекс інженерно-технічних заходів.

О 18:10 піротехніки дістали бомбу з-під землі та знешкодили шляхом підриву.

До операції зі знищення застарілого боєприпасу було залучено 7 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Донецький "Металург" ...
Наступна новина: Чернівці: Відбулися ...

КОМЕНТАРІ