У Волинській області нетверезого водія, котрий чинив опір правоохоронцям, притягнуто до відповідальності

У Волинській області нетверезого водія, котрий чинив опір правоохоронцям, притягнуто до відповідальності

28.06.13 10:40 0 742
Працівники Державтоінспекції Волині затримали водія, котрий перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Під час перевірки документів останній намагався втекти і чинив опір правоохоронцям.

близько 7-ї години ранку у селі Світязь Шацького району працівники взводу забезпечення супроводження роти ДПС УДАІ УМВС України у Волинській області, здійснюючи нагляд за дорожнім рухом, зупинили автомобіль «Ауді», за кермом якого перебував 26-річний водій.

На прохання правоохоронців пред’явити документи на право керування транспортним засобом, водій відмовився їх надати. Тож, оскільки у салоні був відчутний запах алкоголю, працівники ДАІ запропонували йому пройти алкотест або проїхати на освідування в лікарню. Однак водій знову категорично відмовився і почав нецензурно висловлюватися на адресу правоохоронців. При цьому погрожував їм звільненням із посади, більше того – залишивши автомобіль, намагався втекти.

У результаті працівники Державтоінспекції, згідно із Законом України «Про міліцію», застосували щодо порушника заходи фізичного впливу і доставили в районну лікарню для проведення аналізу щодо вмісту алкоголю в крові. Відповідно із висновком медиків, ступінь сп’яніння становив 1,85 проміле.

На порушника склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні порушення. Від будь-яких пояснень, підписів протоколів та отримання копій протоколів порушник відмовився.

Водія доставили у шацький райвідділ міліції, а транспортний засіб – на майданчик тимчасового тримання. Адміністративні протоколи направлені на розгляд у суд.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові з понеділка ...

КОМЕНТАРІ