Прикарпатський національний університет ім.Василя Стефаника створить Інститут Конфуція

Прикарпатський національний університет ім.Василя Стефаника створить Інститут Конфуція

28.06.13 08:42 0 1126
До кінця року в Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника планують завершити всі підготовчі процедури зі створення на базі закладу Інституту Конфуція. Про це в облдержадміністрації, після зустрічі з представниками делегації з Китаю, зокрема міста Тяньшуй, повідомив ректор ПНУ Ігор Цепенда.

«Інститут Конфуція – це філософія, культура, можливість міжцивілізаційного діалогу, - переконаний Ігор Цепенда. – Його створення буде новим поштовхом до поглиблення взаємин з Китайською Народною Республікою». За словами науковця, у світі нараховується більше 150 таких інститутів. Є вони також в Україні, у Луганську та Харкові. Прикарпатський національний університет, як вважає його ректор, також має потенціал для відкриття інституту Конфуція, адже тут упродовж 10 років готують знавців китаїстики, студенти закладу практикуються в Китаї, напрацьовано ґрунтовну викладацьку базу.

«Найважливіше, що китайська сторона вже окреслила нам партнера, - зазначив Ігор Цепенда. – Це педагогічний університет Тяньшуй, який вважається одним із найбільш потужних центрів розвитку китайської освіти у західному регіоні Китаю».

У світі щоразу більша кількість людей, як сказав журналістам ректор Тяньшуйського педагогічного університету Ту Сунсі, прагне якомога більше дізнаватися про Китай. «Зрозуміти Китай неможливо без мови, - стверджує він. – Саме через інститути Конфуція Китай розповсюджує китайські мову та культуру».Це надзвичайно важлива справа, і не лише для Китаю. У коментарі представникам ЗМІ заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький підкреслив: для України – це ще один крок «у світовий простір», розширення можливостей для пізнання світу.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Казначейство не виконує ...

КОМЕНТАРІ