За дорученням Михайла Вишиванюка роботодавцям роз’яснять переваги нового Закону України «Про зайнятість населення"

За дорученням Михайла Вишиванюка роботодавцям роз’яснять переваги нового Закону України «Про зайнятість населення"

28.06.13 08:35 0 714
Впровадження нового Закону України "Про зайнятість населення" сприятиме підвищенню заробітної плати та ефективності стажування перед працевлаштуванням випускників вищих навчальних закладів. На цьому зосередив увагу в своєму виступі на засіданні колегії облдержадміністрації, яке відбулося 26 червня, директор обласного центру зайнятості Григорій Горбаль.

Законом передбачаються певні преференції для роботодавців. Зокрема, для роботодавців, які є суб’єктами малого підприємництва у пріоритетних видах економічної діяльності, виплачують працівникам більшу зарплату (у розмірі трьох мінімальних зарплат), працевлаштовують соціально незахищених громадян та молодь тощо.

«У Законі виписано можливості для стажування студентів та учнів терміном до 6 місяців із записом у трудовій книжці, - наголосив Григорій Горбаль. - Люди 45-річного віку зі стажем роботи 15 років, отримавши спеціальний ваучер, мають право пройти перепідготовку у навчальних закладах. Мова йде не лише про тих, хто безробітний, а й про працюючих».

Виїхати у райони і розповісти людям на місцях про всі нюанси нового Закону України «Про зайнятість населення" – таке доручення голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка.

«У кожному районі і місті потрібно довести положення цього Закону до підприємців та промисловців, - наголосив голова ОДА. – Адже є дуже важливі пільги, які потрібно використовувати».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ