Олег Панькевич: "ПАРЄ закликає владу захищати демонстрантів"

Олег Панькевич: "ПАРЄ закликає владу захищати демонстрантів"

28.06.13 11:33 0 756
27 червня 2013 року заступник Голови ВО "Свобода, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Олег Панькевич взяв участь у засіданні третьої чергової сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, на якому було ухвалено резолюцію "Про народні протести і виклики свободам зібрання, медіа і слова". Приводом для розгляду питання стали події, які нещодавно відбулися в Туреччині.

У резолюції серед іншого зазначено, що в разі народних протестів функцією правоохоронних органів є захист прав демонстрантів, їхніх прав на асоціацію та свободу висловлювання думок. Асамблея також закликає проводити розслідування повідомлень про надмірне і непропорційне використання сили зі сторони співробітників правоохоронних органів та нагадує, що громадяни мають право на отримання об'єктивної і повної інформації, а також те, що влада повинна створювати умови для ефективного здійснення права на свободу ЗМІ і свободу висловлювання думок. У резолюції йдеться і про забезпечення дотримання свободи ЗМІ та про те, що слід покласти край утиску й арештам журналістів.

"Ця резолюція фактично критикує владу, яка перевищує свої повноваження щодо протестантів. цей документ є вкрай важливим з огляду на події в Україні, коли у відповідь на мітинги та інші мирні протестні акції українців влада систематично влаштовує провокації, що супроводжуються невиправданим насильством над громадянами зі сторони правоохоронних органів та криміналітету, який наймає влада. Своєю резолюцією Рада Європи попереджає владу не лише Туреччини, а й України про те, що протиправне використання правоохоронних органів проти опозиції та інших громадян власної країни не залишиться поза увагою", – повідомив народний депутат України свободівець Олег Панькевич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцький міський голова ...
Наступна новина: У Волинській області на ...

КОМЕНТАРІ