У Львівській області депутати Жовківської райради вимагають пояснень Садового щодо багатолітнього ігнорування проблеми Грибовицького сміттєзвалища

У Львівській області депутати Жовківської райради вимагають пояснень Садового щодо багатолітнього ігнорування проблеми Грибовицького сміттєзвалища

28.06.13 08:09 0 784
27 червня 2013 року під час пленарного засідання Львівської міської ради голова Жовківської районної ради Тадей Швай від імени територіяльної громади висловив рішуче невдоволення бездіяльністю міського голови Львова Андрія Садового щодо закриття Грибовицького сміттєзвалища.

Як повідомив Тадей Швай, за роки функціювання сміттєзвалища міський голова Львова не спромігся зробити навіть першочергові кроки задля екологічної безпеки громади. "Не збудовано нормальної станції переробки інфільтратів, які витікають із сміттєзвалища, внаслідок чого відбувається забруднення навколишніх ґрунтів та підземних вод. Мешканців, які проживають у зоні впливу Львівського сміттєзвалища, не забезпечено централізованим водопостачанням. Така бездіяльність завдає непоправної шкоди здоров'ю мешканців навколишніх сіл та навколишньому середовищу.

Питання закриття сміттєзвалища в селі Грибовичі є одним із найважливіших на порядку денному Жовківської районної ради. Зокрема, депутати VI скликання розглядали це питання на шести сесіях, на кожну з яких запрошували як доповідача міського голову Львова Андрія Садового. Проте міський голова проігнорував всі запрошення і жодного разу не прибув на сесії районної ради. Таким зухвалим способом Андрій Садовий продемонстрував своє ставлення не лише до депутатів районної ради, а насамперед до громади сіл Малехів, Великі Грибовичі та міста Дубляни. Своїми діями Андрій Садовий фактично відмовився від цивілізованого діалогу та перевів проблему сміттєзвалища в площину протистояння й конфлікту", – зазначив Тадей Швай.

Голова Жовківської райради нагадав, що напередодні виборів міського голови Львова 2006 року, під час зустрічі в селі Грибовичі Андрій Садовий назвав Львівське сміттєзвалище "другим Чорнобилем", проте вже впродовж семи років його заяви і надалі залишаються просто словами.

"З огляду на це, Жовківська районна рада вимагає припинити популізм та врешті-решт взятися до розв'язання проблеми. По-перше, впродовж місяця назвати конкретну дату початку припинення експлуатації (закриття та рекультивації) Львівського міського сміттєзвалища та його рекультивації. По-друге, ми вимагаємо від Андрія Садового визнати свою особисту відповідальність за закриття сміттєзвалища, яке існує нині, та розпочати пошук ділянки для нового полігону твердих побутових відходів. У разі невиконання вимог місцеві ради проводитимуть на під'їзді до сміттєзвалища безстрокові виїзні сесії", – підкреслив Тадей Швай.

Як зазначив голова постійної депутатської комісії депутатської етики та законності Львівської міськради свободівець Любомир Мельничук, Андрій Садовий взяв за практику ігнорувати важливі для громади питання та по суті уникати будь-якого діалогу з мешканцями.

"Фракція ВО "Свобода" у Львівській міськраді поділяє занепокоєння громади Жовківщини щодо неправомірного функціювання Грибовицького сміттєзвалища. Для нас залишається абсолютно незрозумілою позиція Андрія Садового, який, попри рішення суду за позовом прокуратури, відверто самоусунувся від розв'язання цієї проблеми. "Свобода" переконана, що втікати далі від спілкування з громадою міському голові Львова не личить, тому депутати ухвалили рішення на наступній сесії Львівської міськради розглянути першим питанням доповідь Андрія Садового щодо цієї проблематики", – повідомив депутат.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Не всі продукти харчування ...

КОМЕНТАРІ