Львівські депутати вимагають від керівництва парламенту якнайшвидше створити тимчасову слідчу комісію з перевірки діяльности виконавчих органів Львівської міськради

Львівські депутати вимагають від керівництва парламенту якнайшвидше створити тимчасову слідчу комісію з перевірки діяльности виконавчих органів Львівської міськради

28.06.13 11:15 0 890
27 червня 2013 року під час сесії Львівської міської ради депутат від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андріян Гутник зачитав заяву депутатів Львівської міськради до голови Верховної Ради України з вимогою створення парламентської тимчасової слідчої комісії з перевірки діяльности виконавчих органів Львівської міської ради.

Подаємо текст заяви:

"Ми, депутати Львівської міської ради, просимо якнайшвидше звернутися до керівництва фракцій КПУ та Партії регіонів у ВРУ, які блокують створення тимчасової слідчої комісії з перевірки діяльности виконавчих органів Львівської міської ради, з проханням надати представників для укомплектування ТСК. Ми трактуємо роботу виконавчих органів влади Львова як незадовільну. Нас обурюють факти систематичного невиконання бюджету, програм соціяльно-економічного та культурного розвитку міста.

Міський голова Львова Андрій Садовий сповідує практику повного ігнорування вимог чинного законодавства. Грубо порушуючи положення ухвали №4 міської ради від 25.11.2010 р., міський голова упродовж 2010–2013 рр. не вчинив будь-яких дій для ефективного налагодження діяльности структури міської ради. На керівних посадах у міськвиконкомі перебувають нефахівці. Як наслідок – бізнес тікає з міста, зникають робочі місця та зростає соціальна напруга серед львів'ян.

Зокрема, перевірки контрольно-ревізійних органів, здійснені 2012 року, встановили численні фінансові порушення на суму 7 млн. 445 тис. грн. на ЛМКП "Львівводоканал". Водночас, ігноруючи вимогу депутатського корпусу та за повної підтримки Андрія Садового керівник підприємства-порушника й надалі працює в структурі виконавчих органів влади. Зараз він очолює ЛМКП "Львівтеплоенерго". І таких прикладів – десятки.

Разом із тим, у місті запроваджено практику ігнорування депутатських запитів та звернень. Чиновники Садового залишають без відповіді численні намагання депутатів з'ясувати реальний стан справ у міському господарстві.

Ми, депутати Львівської міської ради, вважаємо неприпустимою практику шахрайського управління міською господаркою. Переконані, що міський голова виконує покладені на нього посадові обов'язки нефахово та неефективно. Тому просимо Верховну Раду України якнайшвидше створити дієву тимчасову слідчу комісію з перевірки діяльности виконавчих органів Львівської міської ради для об'єктивної та неупередженої оцінки ситуації в місті".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ