"Свобода" виконала волю громади Львова: у місті скасовано двоставковий тариф

"Свобода" виконала волю громади Львова: у місті скасовано двоставковий тариф

28.06.13 08:53 0 898
27 червня 2013 року під час сесії Львівської міської ради з ініціятиви фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" депутати скасували рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про встановлення двоставкового тарифу на теплову енергію з 1 жовтня 2013 року.

Як повідомив голова комісії депутатської діяльності та законності, свободівець Любомир Мельничук, виконуючи волю городян, "Свобода" скасувала двоставковий тариф у місті.

"Питання, яке найбільше цікавить громаду: чи будемо платити менше з введенням одноставкового тарифу? Якщо принцип нарахування тарифу буде прозорим і справедливим – однозначно: так. Однак хочу запевнити, що насправді боротьба лише починається. Щойно ми зареєстрували ухвалу, як чиновники в приватних розмовах почали нам погрожувати армагедоном. Фрази були такі: "Ми вам так нарахуємо, що ви ще пошкодуєте". Або: "Ми відключимо гарячу воду на Сихові чи деінде на місяць і подивимося, що ви людям скажете". Тому наше завдання –максимально проконтролювати виконком, його рішення в площині розрахунку тарифу та зробити усе, аби чиновники не змогли проігнорувати волю громад", – зазначив Любомир Мельничук.

Водночас голова постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку свободівець Іван Гринда зазначив, що введення одноставкового тарифу на теплову енергію допоможе зняти фінансове навантаження з малозабезпечених львів'ян.

"Після введення одноставкового тарифу на 30% більше сімей зможуть отримувати субсидії. До того ж, ми своєю ухвалою ми ліквідуємо посередництво під час збору коштів в особі львівських комунальних підприємств. Тож тепер, якщо у людей холодні батареї, вони матимуть змогу висунути претензії безпосередньо надавачу послуг – ЛМКП "Львівтеплоенерго", – розповів Іван Гринда.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ