У Житомирській науковій бібліотеці представлене архітектурне майбутнє України

У Житомирській науковій бібліотеці представлене архітектурне майбутнє України

28.06.13 08:22 0 814
27 червня у Житомирській універсальній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича відкрилася виставка конкурсних робіт фестивалю Національної спілки архітекторів України „Архітектура та дизайн 2012”. За традицією, після фестивалю кращі його роботи, а це проекти провідних молодих архітекторів України, у рамках виставки подорожують країною з тим, щоб всі бажаючі мали змогу з ними ознайомитися. Експозиція присвячена Дню архітектора, який відзначається з 1995 року.

Як зазначила архітектор, голова правління Житомирської обласної організації Національної спілки архітекторів України Євгенія Черкасова, представлені проекти поділяються на чотири групи: містобудівні об’єкти; будівлі, комплекси, споруди; садиби, житлова забудова і інтер’єри. Більшість проектів, представлених житомирському глядачу, вже реалізовані.

У Житомирській області, за словами Євгенії Черкасової, більше 30 сертифікованих архітекторів, з них 20 працюють на теренах області, однак вони не брали участі у минулорічному фестивалі. У фесті „Архітектура та дизайн 2013” житомиряни посіли призові місця, з їхніми роботами глядач ознайомиться згодом.

Архітекторів, гостей виставки привітав директор департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації Григорій Красійчук. Напередодні професійного свята він побажав архітекторам, за його словами, еліті будівельної галузі, реалізувати себе у творчих проектах, разом вивести місто і область на достойний рівень.

Житомирський архітектор Валерій Головатенко на відкритті виставки зазначив: „У переддень професійного свята архітекторів нам пощастило приймати у Житомирі кращі українські проекти. Є на що подивитися і архітекторам, і мешканцям міста, порівняти і зрозуміти, який перед нами довгий шлях. Це дуже серйозний приклад для наслідування. Виставку обов’язково відвідають студенти будівельного і технологічного коледжів – наші майбутні архітектори”.

Довідково. Експозиція, серед представлених проектів якої - будівництво нового аеровокзалу ДП „Міжнародний аеропорт „Львів”, готель „Кришталева крапля” у Ялті, відродження монастирів Сумщини – триватиме два тижні.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині уряд ...

КОМЕНТАРІ