В Житомирській області проведено навчання ліквідації пожежі на складах боєприпасів

В Житомирській області проведено навчання ліквідації пожежі на складах боєприпасів

28.06.13 08:09 0 720
27 червня на базі однієї з військових частин Міністерства оборони України, що розташована на території Житомирського району Житомирської області відбулися спільні навчання щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з виникненням пожежі на складах боєприпасів. Захід проходив за участю підрозділів Управління ДСНС України в Житомирської області.

У ході навчань було розіграно сценарій ймовірного загоряння ділянки технічної території, на якій зберігаються авіаційні боєприпаси. Згідно задуму за межами військової частини мешканці прилеглого селища розпалили вогонь, який у зв’язку зі спекотною та вітряною погодою поширився на територію зазначеної військової частини. На початковому етапі ліквідація розповсюдження вогню на технічну територію здійснювалася силами та засобами військової частини. Так для подолання загоряння було залучено 3 пожежні автомобілі та 2 одиниці спецтехніки – ІМР-2 та ГПМ-600. Крім того, до гасіння пожежі було також залучено вертоліт МІ-8МТ з водозливним пристроєм, який базується на території військової частини смт Озерне і здійснює цілодобове чергування з метою можливого залучення до ліквідації пожеж у природних екосистемах області.

У відповідності до планів взаємодії щодо гасіння пожеж на базах та арсеналах зберігання боєприпасів військових частин Міністерства оборони було залучено зведений загін пожежно-рятувальних підрозділів Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області у кількості 5 одиниць спеціальної пожежної техніки та 25 чоловік особового складу. Спільними зусиллями військових та рятувальників ймовірне займання боєприпасів було локалізоване та ліквідоване.

Рятувальники та військові на учбових місцях також продемонстрували учасникам навчань, представникам органів місцевої влади та гостям озброєння та обладнання, яке вони використовують для боротьби з вогнем. Показали свій арсенал і бійці аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Житомирській області. Зокрема, вони вилучали ймовірних потерпілих з-під завалів та надавали першу долікарську допомогу. Крім того, рятувальниками було розгорнуте наметове містечко життєзабезпечення.

Навчання проводились під керівництвом заступника командувача Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Володимира Шатова, який, підводячи підсумки, в цілому позитивно оцінив їх результати. Перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Олещенко, який також брав участь у навчаннях, наголосив, що рятувальники, військові та органи місцевої влади продемонстрували свою готовність до співпраці у випадку ліквідації подібних надзвичайних ситуацій.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Не всі продукти харчування ...

КОМЕНТАРІ