На Рівненщині шукали ліки від бурштинової лихоманки

На Рівненщині шукали ліки від бурштинової лихоманки

28.06.13 08:11 0 916
Проблему незаконного видобутку дорогоцінного каміння на теренах області обговорювали на нараді у Рівненській обласній державній адміністрації під керівництвом першого заступника голови ОДА Анатолія Юхименка. Землевпорядників краю у ході наради представляв заступник начальника Головного управління Держземагентства області Олександр Придатко.

Окреслюючи питання несанкціонованого видобутку бурштину, голова ОДА Василь Берташ наголосив на необхідності законодавчого вдосконалення, в тому числі й щодо кримінальної відповідальності, визначення чіткого нормативного механізму надання дозволів. Учасники зійшлись на думці, що вкрай необхідно перекрити канал нелегальної реалізації бурштину за кордоном, оскільки власники земельних паїв залякані, тому що ті структури, які фігурують на бурштиновому клондайкузачасту застосовують силові методи переконання людей . Тому від людей немає ані скарг, ані заяв до влади та УМВС. Отже, потрібен всебічно опрацьований закон і, відповідно, механізм його реалізації.

Олександр Придатко повідомив, що за підсумками обговорення проблеми визначено, що до складу робочої групи з даного питання увійдуть представники Міністерства екології і природних ресурсів України, Рівненських ОДА та обласної ради, інших причетних структур.

Довідково:На останньому пленарному засіданні обласної ради було прийнято звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо законодавчого врегулювання питання видобутку бурштину на родовищах, які не мають промислового значення. Зокрема, в ньому викладено пропозиції щодо необхідності ініціювання прийняття законодавчих та нормативних актів щодо видобутку бурштину, в яких буде чітко визначено: посилення відповідальності землекористувачів і землевласників за здійснення незаконного видобутку бурштину-сирцю на належних їм площах; посилення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток, скупку, перевезення та збут бурштину-сирцю; спрощення процедури надання в користування розвіданих родовищ бурштину-сирцю (в т.ч. відведення земельних лісових ділянок(; розроблення та впровадження спрощеного порядку отримання спеціальних дозволів та виділення земельних ділянок для видобутку бурштину-сирцю на площах, які не мають промислового значення, шляхом надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування та місцевої виконавчої влади, що було передбачено проектом Закону України від 29.12.2009 №5497 «Про бурштин».TwitterVK.init({apiId:3602090, onlyWidgets: true});VK.Widgets.Like("vk_like756", {type: "mini"}); if (window.Ya && window.Ya.Share) {Ya.Share.update();} else {(function(){if(!window.Ya) { window.Ya = {} };Ya.STATIC_BASE = 'http:\/\/img\-css.friends.yandex.net\/';Ya.START_BASE = 'http:\/\/my.ya.ru\/';var shareScript = document.createElement("script");shareScript.type = "text/javascript";shareScript.async = "true";shareScript.charset = "utf-8";shareScript.src = Ya.STATIC_BASE + "/js/api/Share.js";(document.getElementsByTagName("head")[0] || document.body).appendChild(shareScript);})();}Нравится.soc_no a{color:#d6d6d6; font-size:8px;} .soc_yes a{color:#d6d6d6; font-size:8px;display:none;}SocButtons v1.5

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ