Папа Франциск створив комісію з реформування банку Ватикану

Папа Франциск створив комісію з реформування банку Ватикану

28.06.13 12:51 0 777
Папа Римський Франциск створив комісію з оновлення банку Ватикану, що опинився у центрі корупційних скандалів, інформує прес-служба Святого престолу. Новостворений орган повинен підготувати для понтифіка корисні поради щодо реформування структури. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Це не є наглядовий орган, – зауважив речник Ватикану отець Федеріко Ломбарді, – комісія лише вивчатиме ситуацію щодо оновлення банку».

У складі комісії четверо представників чільного духовенства та одна професорка Гарвардського університету. Головою призначений 80-літній італійський кардинал Раффаеле Фаріна. Він відомий як успішний реформатор Апостольської бібліотеки та секретного архіву Ватикану.

На початку червня папа номінував іншу довірену особу для нагляду за менеджментом банківської структури, офіційна назва якої – Інститут релігійних справ.

Банк вважається одним із найсекретніших у світі. Його персонал налічує понад сотню осіб, а активи становлять 5,4 мільярда євро.

Останніми роками банк Ватикану звинувачують у непрозорій діяльності та у відмиванні брудних грошей, із чим була пов’язана низка фінансових скандалів. Перед останнім конклавом від кардиналів лунали пропозиції закрити інститут із банківськими функціями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники Луцької ...
Наступна новина: Техніку на мільйони ...

КОМЕНТАРІ