Волинські правоохоронці провели робочу зустріч із представниками банків

Волинські правоохоронці провели робочу зустріч із представниками банків

28.06.13 13:01 0 858
Попередження протиправних посягань на пункти обміну валют, банкомати, відділення банків та організація безпеки їх працівників – ці питання обговорили під час круглого столу за участю начальника відділу Державної служби охорони при УМВС України у Волинській області Дмитра Новицька, начальника управління громадської безпеки УМВС України у Волинської області полковника міліції Анатолія Шумика та представників волинських відділень банків.

Працівникам банків спочатку назвали статистику злочинних посягань на банківські установи. За минулий і нинішній рік на території України правоохоронці зафіксували більше 25 розбійних нападів на банки та їх філії. Ретельний аналіз таких випадків свідчить про те, що злочинці, в першу чергу, йдуть грабувати ті банки, які не забезпечені фізичною охороною та камерами відеоспостереження.

Крім того, представникам банківських установ продемонстрували кілька відеоматеріалів найбільш зухвалих пограбувань банківських відділень. Після перегляду відео Дмитро Новицький детально розповів про сучасніші зразки засобів технічної охорони та безпосередньо продемонстрував їх присутнім. Особливий інтерес банкірів викликали новітні розробки, такі як датчик СТСМ-100 “Кукла”, який імітує пачку стогривенних купюр та подає сигнал тривожного виклику наряду міліцію, як тільки злодій візьме його в руки.

Щодо охорони банкоматів, то представники установ мали можливість оглянути датчик “Парадокс -2”, який можна додатково встановити у банкомати, пос-термінали, спеціальні сейфи, газовий піропатрон УРО при несанкціонованому проникненні на 15-20 хвилин локалізує непрошеного гостя, не завдавши шкоди його здоров'ю.

Ігор ПРОЦЕНКО

ВДСО при УМВС у

Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Росії зупинили діяльність ...

КОМЕНТАРІ