У Львівській області правоохоронці Стрия продовжують виявляти факти продажу цигарок неповнолітнім

У Львівській області правоохоронці Стрия продовжують виявляти факти продажу цигарок неповнолітнім

28.06.13 15:36 0 788
На Львівщині тривають заходи щодо забезпечення безпечного відпочинку, попередження вчинення злочинів дітьми і відносно них, профілактики бездоглядності та інших негативних явищ у період літнього оздоровчого сезону.

Вказані оперативно-профілактичні заходи «Літо-2013» проводять правоохоронці Львівщини спільно з відповідними службами державних адміністрацій, органів освіти і науки.

У розпалі літні канікули. Зараз школярі мають змогу відпочити від шкільних занять, оздоровитися, набратися сил та з приємними спогадами про літо розпочати згодом новий навчальний рік. Як проведуть діти свій вільний час, передусім залежить від батьків, а, чи потраплять алкоголь та цигарки у їхні руки, - від людей, які стоять за прилавками торговельних закладів.

Попри заборону та високі штрафні санкції, можливість втратити ліцензію на право роздрібної торгівлі несвідомі громадяни продовжують продавати алкогольні напої та тютюнові вироби підліткам.

Так, нещодавно працівники кримінальної міліції у справах дітей Стрийського міськвідділу міліції виявили два факти продажу тютюнових виробів неповнолітнім. Одне правопорушення вчинено продавцем магазину, що знаходиться у Стрию, друге – у торговельному закладі на території району. Насторожує те, що ані 45-річна жінка-продавець, ні 64-річний чоловік, які продали цигарки підліткам, навіть не поцікавились у них, чи виповнилося їм вісімнадцять років.

За словами начальника Стрийського міського відділу міліції Андрія Біласа, продавець зобов’язаний отримати паспорт або інші документи, які підтверджують вік покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні чи слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У разі відмови покупця надати такий документ, продаж вищеназваних товарів такій особі забороняється.

Нагадаємо, що продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років відповідно до частини 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, орган державної податкової служби (орган, який видав ліцензію) повинен забезпечити анулювання відповідної ліцензії та прийняти рішення про застосування фінансових санкцій у сумі 6800 гривень до суб’єктів підприємницької діяльності, винних у вчиненні порушень.

Ольга Марцинюк,

Стрийський міський відділ міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Одеські ...
Наступна новина: Обставини падіння ...

КОМЕНТАРІ