На Хмельниччині рятувальники провели комплексне тактичне навчання на хлібоприймальному підприємстві

На Хмельниччині рятувальники провели комплексне тактичне навчання на хлібоприймальному підприємстві

29.06.13 11:24 0 846
27 червня рятувальники Кам’янець-Подільського гарнізону ДСНС провели комплексні навчання на філії «Смотрич» сільськогосподарського підприємства «НІБУЛОН», що спеціалізується на зберіганні та обробці зернових культур. Метою проведення таких навчань є відпрацювання взаємодії адміністрації об’єкта, рятувальників та усіх аварійних служб під час гасіння пожежі і рятування людей.

За тактичним задумом, внаслідок короткого замикання електромережі виникла пожежа на третьому поверсі установки сушки вологого зерна. Є потерпілий, який не може самостійно залишити небезпечну зону. Створилась загроза розповсюдження пожежі на всій установці, по галереях, а також на суміжні поверхи та склади зберігання зерна.

Пожежу виявили працівники підприємства, які організували оповіщення та евакуацію людей, вжили першочергових заходів з ліквідації умовної пожежі до прибуття рятувальних підрозділів.

На місце виникнення умовної пожежі негайно прибули пожежно-рятувальні підрозділи та служби взаємодії, які в комплексі відпрацьовували порядок її ліквідації та рятування потерпілих . Усього до навчань залучались 8 одиниць пожежно-рятувальної і спеціальної техніки та 32 чоловіки особового складу ДСНС та служб взаємодії.

Як зазначив керівник навчань – начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Хмельницькій області Володимир Гайдамащук, пожежно-рятувальні підрозділи 2-го Державного пожежно-рятувального загону відпрацювали взаємодію з оперативними службами Кам’янець-Подільського району та адміністрації об’єкту, а також використали всі можливі способи рятування людей та гасіння пожежі. Подібні практичні тренування дозволяють в рази підвищити професійний рівень усіх тих, від кого залежить успіх ліквідації подібних аварійних ситуацій.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Бока Хуніорс" готові ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ