Тернопільська область: колеги з Республіки Польща навчали українських рятувальників кваліфіковано надавати домедичну допомогу

Тернопільська область: колеги з Республіки Польща навчали українських рятувальників кваліфіковано надавати домедичну допомогу

29.06.13 15:36 0 909
Академія лідерів «Допомога в навчанні пожежників-рятувальників з Тернопільської області кваліфікованій домедичній допомозі» - таку назву має проект, загальним завданням якого є забезпечення підвищення рівня безпеки мешканців краю, а головною ціллю – допомога в навчанні особового складу пожежно-рятувальних підрозділів Тернопільщини прийомам надання домедичної допомоги.

Сама ідея його реалізації виникла під час однієї з навчальних практик тернопільських рятувальників у підрозділах державної пожежної охорони Шльонського воєвудства, під час якої ті пройшли курс навчання з надання кваліфікованої невідкладної медичної допомоги та успішно склали іспит в Коменді воєвудській державної пожежної охорони в Катовіцах.

У рамках проекту з 24 по 29 червня на базі Навчального пункту Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області кваліфіковані інструктори школи медичного рятівництва з Республіки Польща навчали 20-х представників пожежно-рятувальних підрозділів області, розвиваючи їх вміння та навички з надання першої медичної допомоги у відповідності до європейських стандартів. Таке навчальня польські медики провели у нас вже втретє.

Рятувальники, які пройшли курси, в подальшому самі можуть кваліфіковано навчати своїх колег ділячись з ними отриманими знаннями. Адже після закінчення курсу навчання всі вони склали екзамен, за результатами якого отримали сертифікати європейського зразка. До слова, такі ж заліки складають польські вогнеборці.

«Ми вдячні нашим друзям з Республіки Польща за отримані знання і навики. Вони є вкрай корисними та потрібними. Рятувальники першими прибувають на місце надзвичайних ситуацій, і часто буває, від того наскільки правильно та швидко вони зуміють надати домедичну допомогу залежить людське життя», – відзначив начальник Управління ДСНС у Тернопільській області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий під час підведення підсумків заходу.

Він також підкреслив, що тісна, плідна співпраця та взаєморозуміння з польськими колегами мають великий вплив на розвиток пожежно-рятувальної служби Тернопільщини відповідно до високих стандартів європейського рівня та виразив впевненість, що дружба між рятувальниками та медиками обох братніх народів буде з кожним роком лише зміцнюватись.

Вищезгаданий навчальний курс, як і проект «Академія лідерів», був проведений відповідно до стандартів Європейської Ради Реанімації. У рамках реалізації проекту українська сторона безкоштовно отримала від польських колег наглядні навчальні матеріали, манекени та майно для професійного оснащення кабінету підготовки рятувальників Тернопільської області з надання домедичної допомоги.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У рамках проєкту "Від ...

КОМЕНТАРІ