Тарас Кравець: "Табачнік продовжує слухняно виконувати волю кремлівських господарів із викорінення української національної символіки"

Тарас Кравець: "Табачнік продовжує слухняно виконувати волю кремлівських господарів із викорінення української національної символіки"

29.06.13 13:52 0 743
27 червня 2013 року під час сесії Львівської міської ради депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Тарас Кравець зачитав звернення до Міністра освіти і науки України щодо відсутности Державного Гербу України на печатках та штампах загальноосвітніх навчальних закладів.

Як повідомив свободівець, Дмітрій Табачнік продовжує виконувати волю своїх кремлівських господарів із демонтування української державности, створення білих плям історії та очорнення української героїки. Цього разу він продовжує українофобську діяльність із викорінення українського національного гербу з печаток закладів освіти.

"Наказ Міністерства освіти і науки України від 17 лютого 2004 року "Про назви, печатки, штампи, вивіски загальноосвітніх навчальних закладів" передбачає: упорядкувати написи в печатках, штампах, вивісках загальноосвітніх навчальних закладів, щодо їх назв з урахуванням вимог цього наказу до 31.12.2004. Відповідно до наказу, Міністерство освіти і науки розробило зразки написів на печатках та штампах, де відсутній герб України", – повідомив Тарас Кравець.

За словами депутата, традиції зображення символів держави на офіційних документах та печатках дотримуються майже всі держави Європи.

"Усунення зображення Державного Герба України із печатки загальноосвітнього навчального закладу принижує його роль і суспільну функцію. Ці дії Міністерство освіти та науки України не обґрунтовує вагомими доказами, а відповідні звернення активістів та депутатів вперто ігнорує. У зв'язку з зазначеним, вимагаю внести зміни до відповідного наказу Міністерства освіти та науки та передбачити застосування українського національного гербу в печатках та штампах загальноосвітніх навчальних закладів", – зазначив Тарас Кравець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для заповзятливої ...
Наступна новина: На Херсонщині боротися зі ...

КОМЕНТАРІ