У Волинській області щоби зробити дозвілля підлітків безпечним

У Волинській області щоби зробити дозвілля підлітків безпечним

29.06.13 14:34 0 849
Працівники міліції Волині спрямовують зусилля на виявлення осіб, котрі втягують підлітків у злочинну діяльність, проституцію, жебрацтво, наркоманію.

Сезони літніх канікул – у розпалі, тож діти, часто-густо залишившись наодинці із собою, починають шукати собі щораз інші розваги. Аби зробити дозвілля дітей безпечним, правоохоронці проводять профілактичні відпрацювання населених пунктів, у ході яких виявляють осіб, які втягують підлітків у злочинну діяльність, проституцію, жебрацтво, наркоманію. Особливу увагу при цьому звертають увагу на соціальний стан і правовий захист дітей.

Активно долучилися до цієї роботи працівники кримінальної міліції у справах дітей міст Луцька та Нововолинська. У проведенні відпрацювання взяли участь також працівники міліції громадської безпеки, служби у справах дітей, управління освіти і науки. У поле зору правоохоронців насамперед потрапляють заклади торгівлі, які розташовані поблизу вокзалу, місць дозвілля та відпочинку підлітків.

Загалом за тиждень у Луцьку та Нововолинську за вчинення адміністративних правопорушень до відповідальності притягнуто семеро осіб. Поза увагою не залишились і ті дорослі, які довели підлітків до стану алкогольного сп’яніння (один випадок), відтак був складений протокол за ст. 180 КУпАП. Двох хлопців притягнули до відповідальності за появу в громадських місцях у п’яному вигляді. Окрім того, за неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей на чотирьох батьків складені протоколи за ст. 184 КУпАП.

За час відпрацювання перевірили 20 неповнолітніх, які перебувають на профілактичних обліках в органах внутрішніх справ, а також десять місць концентрації підлітків. Спільно з працівниками служби в правах дітей та управління освіти здійснено 3 профілактичні рейди з метою виявлення дітей, які займаються жебрацтвом та бродяжництвом.

СЗГ УМВС України

у Волинській області

(За матеріалами СКМСД)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: У День Конституції України ...

КОМЕНТАРІ