"Студентська Свобода" Тернопільщини три дні збирали кров для онкохворих дітей

"Студентська Свобода" Тернопільщини три дні збирали кров для онкохворих дітей

30.06.13 10:28 0 777
У рамках тижня молоді, який відбувся в Тернополі з 25 по 27 червня 2013 року, члени Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Студентська Свобода" провели акцію "Крапля крові ціною життя". Активісти збирали кров для онкохворих дітей. Учасники акції заохочували тернопільців стати донорами і зробити добру справу.

"Чимало хворих для переливання купують кров. Її ціна – приблизно 200-300 гривень за 1 дозу, а щоби зробити переливання, людині необхідно 2-3 дози – це близько 1000 гривень. Якщо ж потрібне систематичне переливання, то на це витрачають досить велику суму. Тому ми вирішили долучитися до акції, адже здати кров для нас нічого не вартує, а комусь це може врятувати життя", – зазначає заступник голови Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Студентська Свобода" Ігор Костюк.

"Стати донором може кожен охочий віком від 18 років, вагою не менше 50 кг. 2 останніх доби не можна вживати алкоголю. Також, якщо у людини були певні захворювання, їй не дозволять здавати кров для інших. Охочі бути донорами реєструються у Тернопільській обласній станції переливання крові, там їх обстежують дерматолог, терапевт, у лабораторії перевіряють гемоглобін, кількість еритроцитів, у буфеті медичного закладу донори випивають солодкий чай з печивом, потім – здають кров. Але цю кров зможуть використати для хворого через 6 місяців, коли медики ще раз обстежать донора і переконаються, що кров годиться для переливання. В однієї людини, залежно від її ваги, беруть від 300 до 450 мл. крові", – пояснює лікар-дерматовенеролог Тернопільської обласної станції переливання крові Олександр Шевченко.

Член товариства українських студентів-католиків "Обнова" Тарас Кривецький вирішив взяти участь в акції, бо розуміє, наскільки це важливо для недугих людей. "Молодь завжди активна, постійно в русі і багатьом здається, що на такі справи немає часу, але саме на благодійність, на допомогу тим, хто цього потребує, ми повинні звертати увагу перш за все", – каже Тарас Кривецький.

Голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький стверджує: щоби донорів було більше, цю справу треба популяризувати. "Усі ми повинні задуматися над проблемами ближніх і спробувати допомогти. Це наш обов'язок, особливо якщо мова про людське життя. За допомогою правильного харчування донор легко відновлює фізичні втрати, а для хворих, яким треба замінювати кров, і особливо для тих, які не в змозі її купити, донорство може стати порятунком. багато людей потребують переливання крові, тож потреба у її здачі є завжди. Тому, чим більше людей стають донорами, тим краще. Пам'ятаймо: велике добро починається з малого!" – підкреслив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ