"Комендантська година" - міліціонери проводять роз'яснювальну роботу серед населення

30.06.13 08:00 0 925
Нічне життя з відвідуванням клубів, барів і ресторанів приваблює не тільки дорослих, а й представників підростаючого покоління. Наслідки розваг в таких закладах у нічний час можуть бути різні, в тому числі і негативні. Адже, прагнучи бути схожими на дорослих, діти нерідко вживають спиртні напої, курять, заводять знайомства з людьми, які можуть скоїти відносно неповнолітніх незаконні дії.

Тепер контролювати знаходження дітей у нічний час будуть самі власники та керівники розважальних закладів і підприємств громадського харчування.

16 травня поточного року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про порядок перебування дітей у закладах, в яких здійснюється діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування в нічний час".

Згідно з внесеними змінами, дітям віком до 16-ти років заборонено перебувати у подібних закладах з 10-ї години вечора до 6-ї ранку без супроводу одного з батьків або осіб, які офіційно несуть відповідальність за дитину. Якщо ж такі випадки будуть виявлені, то відповідальність за це правопорушення понесуть керівники установи. А саме, заплатять штраф. Його сума встановлена ​​Кодексом України про адміністративні правопорушення і складе від 340 до 850 гривень, точну суму назве суд. Якщо ж протягом року буде зареєстровано таке порушення повторно, то сума штрафу зросте до 1700 гривень.

Враховуючи, що Закон набрав чинності відносно недавно, співробітники кримінальної міліції у справах дітей Одеського міського управління в даний час проводять роз'яснювальну роботу серед власників та дирекції розважальних закладів, розповідаючи про встановлені обмеження та відповідальність за порушення закону.

Правоохоронцями також розроблені інформаційні бюлетені, які роздають адміністрації клубів і ресторанів.

Після того, як закінчиться етап проведення роз'яснювальної роботи, співробітники кримінальної міліції у справах дітей розпочнуть заходи, спрямовані на виявлення фактів порушень даного закону.

Прес-служба Одеського міського управління міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ