У Львівському аеропорту «Львів» ім. Д.Галицького приземлилася делегація Клубу любителів старовинної авіації «Air Squadron»

У Львівському аеропорту «Львів» ім. Д.Галицького приземлилася делегація Клубу любителів старовинної авіації «Air Squadron»

01.07.13 08:10 0 1078
30 червня у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Д. Галицького приземлилилися 29 літаків Клубу любителів старовинної авіації «Air Squadron», на одному з яких, Pilatus PC XІІ, прибув Принц Майкл Кентський.

Біля трапу літака Принца Майкла Кентського зустріли голова Львівської ОДА Віктор Шемчук, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, заступник Львівського міського голови Василь Косів.

Також у Міжнародному аеропорті «Львів» імені Данила Галицького приземлились літаки Juliette (Принц Майкл Кентський), Whiskey, Alfa, Bravo, Charley (винищувачі), Lima (біплани).

Під час брифінгу для ЗМІ Віктор Шемчук зазначив, що Україна стає більш відкритою для Європи і для світу: «Недавно ми приймали автоперегони з Пекіна до Парижу, а приймаємо не лише Принца Кентського, який розпочав свій візит в Україну з відвідин Львова, але й дуже багато людей, які опікуються розвитком авіації в світі. Це люди, яким вже немало років, але серед них є три керівники військово-повітряних сил Великобританії, також серед членів клубу є ті, хто зацікавлений розвитком авіації в світі, а ще є люди, які робили спочатку свій бізнес, своє ім’я, а після цього вони займаються величною справою як розповсюдження ідеї перельотів, ідеї розвитку авіації на всій планеті», – сказав В. Шемчук.

Очільник області додав, що Принц Кетський уже не вперше в Україні і дуже радий з того, що ідею, яку він висловив десять років тому , що саме в нашій державі потрібно провести зібрання членів Клубу любителів старовинної авіації, – уже справдилася.

Зазначимо, в рамках візиту до Львова, для Принца Кетського та членів клубу заплановано екскурсію Львівським Національним академічним театром ім. М. Заньковецької. Також гості з Великобританії переглянуть художню постановку «Карміна Бурана».

Завтра, 1 липня, члени екіпажів перелетять до Києва.

Фото: Євгеній КРАВС

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На матч "Зеніт" - "Динамо" ...

КОМЕНТАРІ