У Росії запровадили заборону на образу почуттів вірян

У Росії запровадили заборону на образу почуттів вірян

01.07.13 00:03 0 857
Президент Росії Володимир Путін підписав ухвалені Держдумою зміни у Кримінальний кодекс, якими запроваджується покарання за образу почуттів вірян. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зміни вносяться у статтю 148 – про відповідальність за перешкоджання реалізації права на свободу совісті та віросповідань. Відтепер у Росії за публічні дії, які демонструють явну неповагу до суспільства та вчинені з метою образи релігійних почуттів вірян (зокрема це стосується і місць богослужінь), можна потрапити за ґрати на термін до 3 років.

Іншими видами покарання за такі дії можуть бути штрафи в розмірі до 500 тисяч рублів (понад 120 тисяч гривень) та виправні роботи.

Раніше голова руху «За права людини» Лев Пономарьов назвав ухвалений Держдумою закон «кроком у бік відмови Росії від затвердженого в конституції світського характеру держави».

Законопроект розробили після скандального виступу учасниць гурту Pussy Riot у храмі Христа-Спасителя в Москві з «панк-молебнем», у якому, зокрема, були слова «Богородице-Діво, Путіна прожени!».

Суд засудив трьох із учасниць гурту до двох років позбавлення волі, вирішивши, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті»; пізніше одній із них термін замінили на умовний.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Путін підписав закон про ...
Наступна новина: Хемілтон після Гран Прі ...

КОМЕНТАРІ