Британський прем’єр прибув з візитом до Казахстану

Британський прем’єр прибув з візитом до Казахстану

01.07.13 14:03 0 795
Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон перебуває з візитом у Казахстані, де має переговори з президентом Нурсултаном Назарбаєвим та іншими високопосадовцями. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Камерон є першим чинним британським прем’єром, який відвідує Казахстан. Він заявив, що метою його візиту є економічна співпраця, але також не знімаються дражливі питання порядку денного, зокрема, дотримання прав людини в Казахстані.

«Ми беремо участь у глобальному змаганні за робочі місця та інвестиції. Це одна з країн, які найшвидше розвиваються, тож зі мною понад 30 представників бізнесу, і ми сподіваємося підписати угод на суму понад 700 мільйонів фунтів стерлінгів, які означатимуть зростання кількості робочих місць у Великій Британії та інвестиції в економіку цієї країни. Але, звісно, нічого не знято з порядку денного, включно з правами людини», – сказав британський прем’єр.

Останній радянський керівник Казахстану Нурсултан Назарбаєв править цією країною понад два десятиліття. Опоненти твердять, що його влада не терпить проявів інакодумства.

Крім вирішення економічних питань, Дейвід Камерон також сподівається переконати Казахстан збільшити для британських збройних сил транзитні можливості у час планового виведення військового контингенту з Афганістану.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ