Перемогли шотландки, а українки набули неоціненного досвіду

Перемогли шотландки, а українки набули неоціненного досвіду

01.07.13 13:08 0 860
З 27 по 29 червня у Тернополі відбувся міжнародний турнір з футболу серед жіночих команд під егідою UEFA. Переконливу перемогу на цих змаганнях здобула збірна Шотландії, яка здолала команди України – 5:1 та Угорщини 3:2. Наші співвітчизниці хоч і поступилися суперницям, проте набули неоціненного ігрового досвіду від провідних європейських збірних.

Усі матчі цього захоплюючого турніру УЄФА з футболу серед дівчат U-17 відбувалися на футбольному полі центрального міського стадіону. У стартовій грі зустрічалися збірні України та Шотландії. Уже на третій хвилині матчу зусиллями свого капітана Люсі Грехем шотландки забили перший гол на турнірі. Щоправда, українки завдяки влучному ударові свого капітана Вікторії Головач відновили рівновагу – 1:1, але лише на 6 хвилин. До перереви у воротах наших співвітчизниць побувало ще три голи. Спершу вихід сам на сам з голкіпером українок зреалізувала Зоя Несс. Її успіх двічі з гри закріпила Елізабет Арно, яка в другому таймі зі штрафного встановила остаточний рахунок матчу – 1:5 на користь шотландок.

За переваги збірної Шотландії відбувся і другий матч турніру, в якому їй протистояла команда Угорщини. У першому таймі шотландки помітно домінували над нашими західними сусідами, що виразилося в рахунку 2:0. Перемога над українками та в «суху» виграний перший тайм в угорок мабуть дещо розслабив лідерів змагань, які після перерви пропустили у власні ворота аж два голи. Однак збірна Шотландії таки проявила волю до перемоги, забивши вирішальний гол – 3:2. Одразу ж після матчу, не дочекавшись завершення турніру, його переможниці отримали почесний кубок, грамоти та нагороди і вирушила додому.

У завершальній грі, яка відбулася минулої суботи, українки вже були більш розкутішими і впевненішими у своїх діях, але здолати угорок їм завадив брак точності у завершальній стадії їхніх багато чисельних атак на ворота суперниць.

Відкрили рахунок, як і в грі з шотландками гості. Уже на старті матчу Діана Чані сповна скористалася прогалиною в обороні українок – 0:1. Невдовзі угорки мали стовідсотковий шанс подвоїти рахунок, однак невдало пробили пенальті. Після цього вже ініціативою більше володіли наші співвітчизниці, які відзначилися неймовірною кількістю нереалізованих шансів забити голи. Нападниці Юлія Шевчук та Соня Рубан мали по декілька можливостей щонайменше зрівняти рахунок. Лише на третій хвилині другого тайму один із багатьох атакуючих поривів українок увінчався успіхом. Штрафний удар з двадцяти метрів у блискучому виконанні захисниці збірної України Тетяни Левицької досягнув цілі – 1:1. Рівновавга тривала до 60-ої хвилини., після якої одразу ж дві ідентичні атаки угорок завершилися голами Бріджіти Грубер та Петри Красченіч. Вони і встановили підсумок гри – 1:3 на користь збірної Угорщини.

Після закінчення гри міський голова Тернополя Сергій Надал та віце-президент ФФУ та керівник обласної федерації футболу Володимир Мариновський вручили двом командам пам’ятні кубки та нагороди та відзначили їхніх кращих гравців у збірних. представники України. За словами очільника громади Тернополя, одним із пріоритетів своєї діяльності міської влади є розвиток спорту: «Ми сприяємо проведенню різних турнірів з багатьох видів спорту, докладаємо зусиль для відновлення минулого іміджу нашого міста та розвиваємо цей напрямок. Стосовно цього турніру, то я вперше побував на матчах жіночого футболу, дівчата дуже цікаво грали. Він мені навіть більше сподобався, ніж чоловічий. Все більш динамічно та швидко. Тому ми й надалі плануємо проводити такі ж змагання, а також турніри серед дитячо-юнацьких і ветеранських команд міжнародного та всеукраїнського рівнів».

Тренер команди Шотландії Мішель Барр залишилася задоволеною візитом до Тернополя: «Дуже гарне місто. Гостинні господарі. Мене дуже вразив високий рівень організації турніру і безкомпромісна боротьба усіх матчах. Хоч ми здолали і українок, і угорок, але вони протиставили нам гідну гру».

Наставник української збірної Роман Заєв відзначив, що цей турнір для його команди, яка провела лише другий збір, –здобуття неоціненного досвіду ігор з європейськими збірними: «Ми проаналізуємо ці матчі та висновки від них застосуємо в майбутньому уже в офіційних матчах. Дякуємо міському голові Тернополя Сергію Надалу і вашій громаді за гостинний прийом і належні умови для проведення тренувального збору».

Фото Івана Пшоняка

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Галина Карп: За перший ...
Наступна новина: Урочистості з нагоди Дня ...

КОМЕНТАРІ