Чемпіонат України з гирьвого спорту. Спортсмени з Рівного серед найкращих.

Чемпіонат України з гирьвого спорту. Спортсмени з Рівного серед найкращих.

02.07.13 08:24 0 969
26 - 29 червня у місті Луганську під егідою Федерації гирьового спорту України проходив Чемпіонат України з гирьового спорту. Це був відбір до збірної команди України для участі в Чемпіонаті світу з гирьового спорту, що відбудеться на початку жовтня в Афінах.

В Чемпіонаті України взяло участь близько 150 учасників з 15 областей. Збірну Рівненської області очолював заслужений тренер України Момотюк Леонід Петрович. У складі команди були: Бондар Анастасія, Маліновська Оксана, Сердюк Іван, Будько Юрій, Чубаєвський Юрій, Фесюк Микола, Макаренко Іван та Наливайко Михайло.

З відмінним результатом та званням Чемпіонки України 2013 року повернулася у великий спорт майстер спорту України міжнародного класу, Президент Рівненської обласної Асоціації гирьового спорту Маліновська Оксана. Виконавши вправу ривок гирею 16 кг - 243 рази, що на 28 разів більше нормативу майстра спорту міжнародного класу, вона стала Чемпіонкою у ваговій категорії до 60кг та виборола путівку на Чемпіонат світу. Зазначимо, що рекорд світу в даній ваговій категорії - 254 рази. Надіємось, що на наступних змаганнях Оксана стане ще й власницею рекорду світу.

Не менш чудово виступили і інші представники збірної Рівненської області. Так, серед юніорів Бондар Анастасія та Сердюк Іван у ваговій категорії, відповідно, до 60 кг та до 70 кг вибороли бронзу, Чубаєвський Юрій у ваговій категорії до 75 кг - срібло, а Фесюк Микола виконав норматив майстра спорту України та виборов четверте місце.

Дуже потужно виступив майстер спорту Макаренко Іван. У ваговій категорії до 75 кг він виборов срібло серед дорослих з результатом 239 підйоми (103 рази поштовх двох гир по 32 кг та 136 разів ривок). Тепер він сміливо, разом з Оксаною, може готуватись до участі в Чемпіонаті світу в Афінах.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львів представили ...

КОМЕНТАРІ