У Львівській області в Центрі обслуговування платників податків ДПІ у Стрийському районі відбувся семінар для платників податків

У Львівській області в Центрі обслуговування платників податків ДПІ у Стрийському районі відбувся семінар для платників податків

02.07.13 13:41 0 833
Під час зустрічі Голова комісії з проведення реорганізації ДПІ у Стрийському районі Львівської області ДПС, перший заступник начальника податкової інспекції Стинавська Л.В. наголосила, що створення Міністерства доходів і зборів України необхідно розглядати як крок вперед на шляху розбудови країни. Крім того, об’єднання податкової і митної служб в єдине відомство дозволяє вирішувати державні завдання з формування доходної частини бюджетів всіх рівнів, здійснювати комплексний контроль за суб’єктами господарювання з усіх напрямів діяльності. Платники податків отримали можливість якісного сервісного обслуговування. Вже впроваджено багато сервісів, які допомагають платникам податків прозоро вести бізнес: «Реєстр платників ПДВ», «Митна статистика», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Електронна митниця», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Пульс», «Анульовані свідоцтва платників ПДВ», «Адреси масової реєстрації», «Електронна звітність», «Перевірка свідоцтва платника єдиного податку», «База знань», «Декларування он-лайн». Також було повідомлено про початок роботи офіційного веб-порталу Міністерства доходів і зборів (minrd.gov.ua).

Під час семінару розглядались питання щодо практичного застосування вимог Податкового кодексу України та інших законодавчих актів з питань оподаткування, а саме з податку на додану вартість, акцизного збору, податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку та ін. В ході спілкування звернено увагу всіх власників касової техніки, що залишились лічені дні, щоб привести у відповідність із законодавчими нормами реєстратори розрахункових операцій. Тому, користувачам касової техніки варто якнайшвидше звертатись до Центрів сервісного обслуговування чи виробників для проведення ними відповідного доопрацювання наявних РРО, або ж придбати ті моделі касової техніки, що передбачають можливість електронного звітування.

Пропонуємо відповіді на деякі із запитань, які надійшли під час зустрічі:

Чи має право фізична особа – платник єдиного податку не застосовувати РРО або застосовувати власні РРО без їх передання у фіскальний режим роботи?

Відповідно до ст.9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами-підприємцями, які сплачують єдиний податок.

Згідно з ст.13 зазначеного Закону особа, яка відповідно до положень статті 9 цього Закону має право вести облік доходів та витрат у відповідних книгах без застосування реєстраторів розрахункових операцій, має право використовувати власні реєстратори розрахункових операцій без їх переведення у фіскальний режим роботи.

В які строки потрібно сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Відповідно до пп.265.10.1 п.265.10 ст.265 Податкового кодексу України податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Згідно з п.96 Закону України від 24 травня 2012 року №4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» в абзаці дев’ятому пункту 1 розділу XIX «Прикінцеві положення» слова та цифри «з 1 липня 2012 року» замінити словами та цифрами «з 1 січня 2013 року».

Таким чином, норми ст.265 ПКУ набирають чинності з 1 січня 2013 року.

Як повідомити органи Міндоходів про вибір об’єкта житлової нерухомості, для того щоб скористатися пільгою зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Відповідно до пп.265.2.1 п.265.2 ст.265 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – податок), є об’єкт житлової нерухомості.

Обчислення суми податку з об’єктів житлової нерухомості, які знаходяться у власності фізичних осіб, проводиться податковими інспекціями за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості (пп.265.7.1 п.265.7 ст.265 ПКУ).

Податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті, та платіжні реквізити надсилаються податковими інспекціями платникам за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості до 1 липня звітного року за формою, встановленою у порядку, визначеному ст.58 ПКУ (пп.265.7.2 п.265.7 ст.265 ПКУ).

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Торік у галузь туризму ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ