У Луцьку відбудеться Міжнародний фестиваль аматорських театрів «Мандрівний вішак»

У Луцьку відбудеться Міжнародний фестиваль аматорських театрів «Мандрівний вішак»

02.07.13 08:23 0 768
Міський голова Микола Романюк підписав розпорядження про проведення у Луцьку 27-29 вересня Міжнародного фестивалю аматорських театрів «Мандрівний вішак». Згідно із ним затверджено склад організаційного комітету та положення про фестиваль.

Його засновниками і організаторами є управління культури міської ради, громадська організація «Асоціація розвитку туризму Волині», народний аматорський театр-студія «Гармидер» Луцького районного будинку культури. Фестиваль аматорських театрів «Мандрівний вішак» відбувається з метою пошуку та використання нових, сучасних та креативних форм представлення театрального мистецтва. Головний девіз заходу – «Театр за межами театру».

До участі у фестивалі запрошуються аматорські театри України та зарубіжжя. Відбір учасників фестивалю відбувається на конкурсній основі. Колективи-учасники відбираються на підставі поданих заявок, повного відеозапису вистави та іншої необхідної інформації. Тривалість вистави має бути 60-90 хвилин. Рішення щодо участі колективу ухвалює конкурсна комісія та оргкомітет. Результат відбору колективів-учасників фестивалю буде оприлюднено 15 липня.

Для проведення театральних виступів колективам пропонуються імпровізовані сценічні майданчики (за межами театральних залів) у різних частинах міста.

Журі визначатиме Гран-призера та переможців у номінаціях: краща режисерська робота, краща жіноча роль, краща чоловіча роль, краща жіноча роль другого плану, краща чоловіча роль другого плану, найкраща адаптація до майданчика гри. Організатори залишають за собою право вводити спец-призи. Усі колективи-учасники будуть нагороджені дипломами та подарунками.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ