У Волинській області притягнуто до відповідальності залізничників, які отримували зарплату за прогули

У Волинській області притягнуто до відповідальності залізничників, які отримували зарплату за прогули

02.07.13 08:18 0 723
Волинською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено перевірку додержання законодавства України про працю, а також про запобігання та протидію корупції на окремих залізничних станціях ВП «Рівненська дирекція залізничних перевезень» державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця», що знаходяться на території області.

Перевіркою встановлено, що деякі працівники станцій "Заболоття" та "Ягодин"у робочий час здійснювали приватні поїздки за кордон і отримували при цьому неправомірну вигоду у формі незаконно нарахованої та отриманої заробітної плати.

Так, згідно з інформацією, наданою на запит прокуратури Державною прикордонною службою України, один із працівників станції "Заболоття" за період з травня 2011 року по травень поточного року понад 100 разів їздив у робочий час у Республіку Бєларусь у приватних справах.

Начальник же станції "Заболоття" дотримання працівником режиму роботи не контролював, у табелі обліку робочого часу власноручно вносив недостовірні відомості про кількість відпрацьованих годин. У результаті цього працівник отримував зарплату за час фактичних прогулів.

Начальник станції "Ягодин" сам у 2011-2013 роках неодноразово здійснював приватні поїздки за межі України у робочий час без законних підстав.

При цьому він дав незаконну вказівку заступнику начальника станції у табелі обліку робочого часу внести недостовірні відомості про кількість відпрацьованих ним годин. Заробітну плату за фактично не відпрацьований час начальник справно отримував за рахунок коштів державного підприємства.

Задля усунення виявлених порушень закону Волинським прокурором з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесено подання начальнику державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця». За результатами його розгляду начальників станцій "Заболоття" та "Ягодин" притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Неправомірно отримані кошти буде утримано із заробітної плати правопорушників.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: команда ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ