Литовські бібліотекарі мають чому повчитися в Івано-Франківській обласній універсальній бібліотеці ім.Івана Франка

Литовські бібліотекарі мають чому повчитися в Івано-Франківській обласній універсальній бібліотеці ім.Івана Франка

02.07.13 10:55 0 813
Обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Івана Франка відвідала недавно делегація із 17 бібліотекарів Публічної бібліотеки імені Людвіки та Станісловаса Діджюляй міста Анікщяй (Литва). Очолював делегацію директор бібліотеки Ромас Кутка.

Бібліотечні фахівці ознайомилися з головною бібліотечною установою області, її численними проектами, поспілкувалися з бібліотекарями та читачами. В подарунок наша головна бібліотека області отримала краєзнавчі видання про Анікщяй литовською мовою та світлини сучасної споруди бібліотеки м. Анікщяй, яка була побудована за спеціальним проектом і почала діяти два роки тому.

За словами директора обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Івана Франка Людмили Бабій, литовські колеги запронували «ще активніше розвивати подальшу співпрацю у різних галузях», стверджуючи, що у нас також «є чому повчитися, зокрема в написанні і втіленні в життя проектів».

Довідково

Містечко Анікщяй вперше було згадано в 1440 році в державних документах. В 1516 році тут було запроваджено Магдебурзьке право. В 2007 році місто отримало статус курортної території, а в 2012 -му Анікщяй став столицею культури Литви. Публічна бібліотека імені Людвіки та Станісловаса Діджюляй в м. Анікщяй є головною бібліотекою в регіоні з 23 філіями в довколишніх селах. Бібліотека використовує автоматизовану систему LIBIS, яка забезпечує копіювання, сканування, друк, факс та інші послуги. Бібліотека має 52 фахівці, які навчають своїх відвідувачів, як використовувати доступні інформаційні технології та навчають комп

'ютерної грамотності. Бібліотека також працює на вдосконалення існуючої системи розповсюдження інформації, зміцнення партнерства, зберігання документів, пов

'язаних з регіоном Анікщяй, публікації регіональних досліджень, проводить широку культурно-просвітницьку програму з популяризації книг, послуг та заохочення читання. Організовує різні літературні вечори та інші зустрічі, мистецькі та книжкові виставки, бере участь у різних проектах.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У вівторок, 2 липня, о 9.00 ...

КОМЕНТАРІ