У Львівській області cтартувала вступна кампанія 2013 року

У Львівській області cтартувала вступна кампанія 2013 року

02.07.13 11:40 0 789
Відповідно до умов прийому, заяви та документи від абітурієнтів для вступу на денну форму навчання у 2013 році будуть прийматися з 1 до 31 липня,- паовідомили в департаменті освіти і науки Львівської ОДА.

Передбачається, що вступники у 2013 році матимуть право подавати сертифікати ЗНО, видані у 2013 році, або сертифікати 2008-12 років. Також планується, що наступного року абітурієнти матимуть можливість подати заяву про вступ не більше, ніж до п’яти вищих навчальних закладів та не більше трьох заяв у кожному з ВНЗ.

До участі у конкурсі при вступі на програму бакалавра будуть допускатися абітурієнти, які матимуть результати ЗНО з непрофільних предметів не нижчі 124 балів, а з профільних предметів не нижче 140 балів. Передбачається, що вищі навчальні заклади можуть встановити вищу кількість балів сертифіката ЗНО з профільних предметів.

Для конкурсного відбору абітурієнтів, які на основі повної загальної середньої освіти вступатимуть для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, у 2013 році пропонується зараховувати бали сертифіката ЗНО з трьох предметів.

Абітурієнти, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році або раніше зможуть вступати до ВНЗ як за результатами ЗНО, так і за результатами вступних екзаменів у ВНЗ.

Конкурсний бал абітурієнтів обчислюватиметься шляхом додавання балів сертифікатів ЗНО з конкурсних предметів, середнього бала шкільного атестата та додаткових балів. Традиційно, ті абітурієнти, які в рік вступу закінчать підготовчі курси вищого навчального закладу зможуть розраховувати на 20 бонусних балів.

Рейтингові списки вступників формуватимуться з Єдиної державної електронної бази з питань освіти та оприлюднюються шляхом розміщення на інформаційних стендах приймальних комісій та веб-сайтах вищих навчальних закладів із зазначенням категорій списку.

Коригування списків рекомендованих до зарахування абітурієнтів відбуватиметься у декілька етапів. Перші рейтингові списки абітурієнтів, які вступатимуть на основі повної та базової загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування, оприлюднять 1 серпня. Зарахування вступників на денну форму навчання за державним замовленням має відбутися 11 серпня.

Міністерством освіти і науки внесено зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2013 році, якими передбачено прийом на другий курс вступників, які здобули повну загальну середню освіту (випускники 11 класів), для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста.

У роз’ясненнях Департаменту вищої освіти МОН зазначається, що прийом може здійснюватися на вакантні місця ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності) на конкурсній основі. Згідно з Умовами прийому, такі вступники подають заяви про участь у конкурсному відборі на навчання у строки, визначені Правилами прийому до вищого навчального закладу.

Також Умови прийому доповнено пунктом, відповідно до якого, вищі навчальні заклади матимуть право приймати на навчання осіб, які здобули базову або повну вищу освіту, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю) у межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідно до правил прийому до вищого навчального закладу.

Для цього вищий навчальний заклад, з урахуванням Умов прийому, мають розробити і затвердити порядок конкурсного відбору і зарахування таких категорій осіб і відобразити його у Правилах прийому до вищого навчального закладу.

Міністерство освіти і науки наважилось на експеримент. Від першого вересня 2014 року бакалаври можуть вступати на магістратуру іншої спеціальності.

Можливість такого перехресного вступу дозволили в межах Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”. Відповідний наказ міністерства уже оприлюднили на сайті відомства.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Волині місцеві бюджети ...

КОМЕНТАРІ