Житомирщина: допоможи – це просто!

Житомирщина: допоможи – це просто!

02.07.13 08:12 0 735
Саме під таким гаслом уже втретє, 30 червня, у Коростені відбулася благодійна акція за участю представників влади міста й області, громадськості та артистів української естради. Цього разу благодійний фонд «Допоможи – це просто» під патронатом Коростенської міської ради у рамках згаданої акції провів і благодійний марафон-концерт «Подаруй дитині відпочинок», вилучені кошти з якого будуть спрямовані на відпочинок та оздоровлення дітей-інвалідів міста Коростеня.

Марафон розпочався з відвідування представниками влади та артистами Центру соціальної реабілітації для дітей-інвалідів «Джерело надії». Присутні змогли ознайомитися з покращенням інтер’єру приміщення закладу – він став ще більш пристосованим для особливих дітей, а також із декоративними виробами, які вихованці центру створили власними руками. Саме ці художні роботи були представлені в якості лотів на благодійному аукціоні під час марафону-концерту.

Нагадаємо, що 12 квітня участь у благодійній акції «Допоможи – це просто» брав Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Тоді вдалося зібрати 14038 грн., що були передані у Центр соціальної реабілітації для дітей-інвалідів «Джерело надії».

Головну мету благодійного концерту-марафону організатори дійства окреслили вже під час брифінгу з представниками засобів масової інформації, в якому також брали участь і запрошені артисти, зокрема – фіналіст телепроекту «Голос країни», соліст Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера, лауреат численних всеукраїнських і міжнародних вокальних конкурсів Артем Кондратюк, солістка Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера Тетяна Березівська, Тоня Матвієнко, молода виконавиця Аліна Гросу, учасниця талант-шоу «Фабрика зірок» Тетяна Воржева та інші. Висловлюючи вдячність усім небайдужим, хто долучився до акції, Коростенський міський голова Володимир Москаленко зазначив: «У місті Коростені налічується понад 300 дітей із особливими потребами. Держава активно сприяє нам у допомозі таким дітям. Однак важливою при цьому залишається й інша складова – соціальна підтримка, бо саме наша небайдужість спроможна впливати на результат усіх починань». Організатором акції вже вкотре виступив Президент ГО «Поліське об’єднання прогресивної молоді» Володимир Присяжний. «Усі наші акції є інноваційними у плані демократичного підходу щодо їх втілення. Тобто ми не затверджуємо якоїсь цінової політики стосовно продажу квитків – кожна людина має сама усвідомити, яку суму коштів вона хотіла би пожертвувати на благодійність. Щоразу сума коштів, зібрана у місті Коростені на таких заходах, збільшується у десятки разів», – пояснив він. Також Володимир Присяжний зазначив, що цього разу був відкритий і спеціальний рахунок у банку, за яким громадяни можуть здійснювати благодійні перерахування.

Спілкуючись із журналістами перед початком концерту-марафону, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков зазначив, що обласна влада й надалі докладатиме всіх зусиль, аби й зі свого боку сприяти таким громадським ініціативам, як акція «Допоможи – це просто». « обласна влада намагається максимально приділяти увагу цим питання. Так, за розподілом вільних залишків із обласного бюджету понад 60 % коштів спрямовано у галузь охорони здоров’я, зокрема близько 2 млн. грн. – на ремонтні роботи в обласному онкологічному диспансері», – зауважив посадовець.

Молодий виконавець Артем Кондратюк, пояснюючи свою участь в акції «Допоможи – це просто!», сказав, що залюбки долучається до схожих благочинних заходів. «Мені приємно просто допомогти дітям, котрі потребують нашої підтримки. Як артист я привноситиму світло і радість у їхні серця та серця небайдужих людей власною творчістю», – розповів фіналіст телепроекту «Голос країни 3». Розмірковуючи про благодійність, наш талановитий земляк поділився стосовно цього і своєю мрією – створити у майбутньому школу естрадного мистецтва, в якій займатимуться обдаровані діти з бідних сімей: «У такому закладі ми не лише б навчали дітей співу та надавали їм музичну грамоту, а й допомагали би у подальшому просуванню таких маленьких артистів. Однак це не буде продюсерський центр, зорієнтований на отримання прибутку, а перш за все – центр сприяння талантам». Цього разу, під час марафону-концерту «Подаруй дитині відпочинок», Артем Кондратюк презентував публіці нову і заразом символічну пісню – «Зажигай радугу». У такий спосіб артист закликає людей прокладати між своїми серцями та душами містки добра і світла у вигляді райдуги.

Наразі сума зібраних коштів під час концерту-марафону «Подаруй дитині відпочинок» становить понад 19 тис. 830 грн, із яких 8830 передані на обстеження та лікування маленькому коростенцю Іллі Ярошенку, котрий потребує негайної допомоги. Загалом же, разом із коштами, що надходили на спеціальний рахунок фонду «Допоможи – це просто!», вдалося вилучити 62 тис. 500 грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На території України ...

КОМЕНТАРІ