На території України очікується мінлива погода

На території України очікується мінлива погода

02.07.13 08:12 0 733
Складні погодні умови, які спостерігалися на території України упродовж минулого тижня, утримаються ще протягом 1-3 липня.

«У 15 областях пройшли інтенсивні зливи у супроводі граду та шквалистих поривів вітру. Подібною буде погода у південних, східних та центральних областях ще протягом перших днів липня. Температура повітря удень коливатиметься у межах +23…+28 °С, на сході підніматиметься до +32 °С», – сказав під час брифінгу директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, 4-8 липня погодні умови покращаться. Опадів у цей період майже не буде. Температура повітря поступово зростатиме. На всій території України вона підвищиться до +28…+33 °С, на півдні, центрі та сході – до +34…+37 °С.

Також Микола Кульбіда зазначив, що на території Хмельницької і Тернопільської областей, унаслідок сильних дощів, рівні води на притоках р. Дністер піднялися до 0,7-1,5 м, подекуди із короткочасним виходом на заплавні території, без загрозливих наслідків.

Сформувалися максимальні рівні води на р. Дунай. Небезпечних відміток досягнуто не було. За прогнозами Гідрометцентру, тенденція до зниження тут спостерігатиметься ще протягом місяця.

«Тривалі дощі значно понизили клас пожежної небезпеки. Проте дуже високим він залишається на території степової частини Криму, у Херсонській, місцями – у Луганській, Харківській, Донецькій областях. На півдні Херсонщини він перевищує крайнє небезпечне значення майже утричі», – наголосив Микола Кульбіда.

За матеріалами Державної служби України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ