На Тернопіллі з нагоди Дня молоді голова ОДА зустрівся з молодіжними лідерами

На Тернопіллі з нагоди Дня молоді голова ОДА зустрівся з молодіжними лідерами

02.07.13 09:35 0 727
Щорічно, в останню неділю червня, Україна відзначає День молоді, метою якого є підтримка ініціативи молодіжних об'єднань і організацій, відзначення вагомих досягнень молоді у різних сферах суспільного життя області, заохочення її до активної участі у громадському житті.

З цієї нагоди в Україні та області відбулася низка заходів. Одним із них – зустріч голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна з лідерами молодіжних організацій Тернопільської області.

У невимушеній атмосфері представники «молодіжок» та молоді лідери, які представляли райони краю та м.Тернопіль, мали можливість поспілкуватися з керівництвом області, поставити запитання, поділитися своїми думками та пропозиціями з того чи іншого приводу.

Звертаючись до присутніх голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян зазначив, що саме від них – активних, енергійних, творчо мислячих, залежить майбутнє нашої країни, її подальший розвиток та утвердження в спільноті незалежних демократичних держав світу.

Голова ОДА окреслив молодим людям ті завдання, над вирішенням яких працюють органи влади області.

Окремо Валентин Хоптян зупинився на реалізації ряду соціальних ініціатив Глави держави, зокрема й тих, що стосуються розвитку та оздоровлення обдарованих дітей та молоді.

Так цього року ініційовано функціонування обласних літніх шкіл для обдарованих дітей із залученням до їх роботи провідних фахівців.

Протягом літа 2013 року в області діятимуть 6 літніх оздоровчих шкіл для 400 обдарованих дітей за різними напрямками позашкільної освіти та тематичні зміни, на базі оздоровчих закладів, де діти мають змогу розвиватися й оздоровлюватися: для активної та ініціативної молоді - „Фабрика майбутнього”; для творчих та обдарованих дітей - „Таланти Тернопільщини”; для лідерів учнівського самоврядування - „Школа Лідера”; для інтелектуальної молоді - „Унікум”; для талановитих дітей з багатодітних сімей - „Соняшник”; для переможців спортивних змагань за різними напрямками спорту - „Спортивне літо”.

Для організації та проведення літніх шкіл проведено конкурс виховних програм серед навчальних та виховних закладів, що будуть реалізовуватись у літніх тематичних таборах. До роботи залучені викладачі та студенти педагогічних закладів, волонтери молодіжних та дитячих громадських організацій.

Голова ОДА також повідомив, що у жовтні 2013 року в області заплановано провести Форум творчої молоді із залученням до участі в ньому дітей з малих міст, сіл, селищ області. Ведеться підготовча робота з визначення тематики, склад учасників, кількість, місце проведення тощо.

Спілкуючись із молоддю, серед якої були й представники спортивних товариств, Валентин Хоптян також розповів про роботу в напрямку розвитку спортивної інфраструктури, зазначивши, що протягом 2013-2014 років для покращення матеріально-технічної бази для занять фізкультурою і спортом у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах області І-ІІІ рівнів акредитації розпочато проведення капітальних ремонтів (в тому числі – добудов та реконструкцій) 710 відкритих та 49 критих спортивних споруд.

Під час зустрічі було обговорено низку актуальних питань, які стосуються співпраці влади та молодіжних громадських об’єднань, реалізації молодіжної політики в області, залучення молоді до реалізації ряду програм.

Також голова обласної державної адміністрації вручив почесні нагороди кращим представникам молодіжної спільноти Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ