На Тернопіллі чиновниця вимагала чотириста доларів "подяки"

На Тернопіллі чиновниця вимагала чотириста доларів "подяки"

02.07.13 08:32 0 839
Правопорушення, передбачене частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України – одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням такої вигоди, — слідчі Тернопільського обласного управління міліції інкримінують керівнику однієї із служб Тернопільського міського управління юстиції. 25-річна чиновниця попалася на протиправному: отримала 400 доларів «подяки».

Усі добре знають ситуацію, коли оформлення документів триває кілька тижнів. Люди, аби не витрачати часу та не стояти в чергах, готові платити за прискорення процесу. Саме на такій ситуації намагалася нажитися державний службовець.

Як розповів старший слідчий обласного управління внутрішніх справ Сергій Осадця, до чиновниці звернулася мешканка обласного центру з проханням якнайшвидше розлучити її з чоловіком та видати їй свідоцтво про розірвання шлюбу. Керівниця пояснила, що така процедура триває місяць з моменту звернення заявника. Проте погодилася взятися за термінову роботу та видати свідоцтво про розлучення в одноденний термін. «Подякою» за це мали стати чотириста американських доларів.

Зустріч було призначено на наступний день. Службовець шостої категорії у кабінеті отримала від тернополянки обумовлену суму неправомірної вигоди. Та чужі гроші збагаченню не посприяли – чиновницю затримали оперативники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю спільно з співробітниками слідчого управління УМВС України в Тернопільській області. Їй було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

За скоєне чиновниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Нині ж, за рішенням суду, жінку відпустили під заставу. Триває досудове слідство.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ