Механізми підвищення державної антикорупційної політики на Львівщині обговорили за круглим столом

Механізми підвищення державної антикорупційної політики на Львівщині обговорили за круглим столом

02.07.13 14:15 0 1035
У понеділок, 1 липня, в приміщенні Львівської облдержадміністрації, за участі голів районних державних адміністрацій, міських голів міст обласного значення, правоохоронних, судових органів та громадськості, відбувся круглий стіл на тему: «Механізми підвищення державної антикорупційної політики на Львівщині». Зазначимо, що даний захід ініційований громадською організацією «Інформаційно-правовий центр «Наше право» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Участь у засіданні також взяв заступник голови облдержадміністрації Василь Бахмацький, який, зокрема, звернув увагу присутніх на необхідності постійного інформування керівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування про зміни, які вносяться до антикорупційного законодавства. Також заступник очільника Львівщини наголосив на важливій ролі інститутів громадянського суспільства у питаннях запобігання та протидії корупції.

До присутніх також звернувся й заступник начальника УБОЗ ГУМВС у Львівській області підполковник Дмитро Кобелька. Він роз’яснив значення терміну «неправомірна вигода» та закликав посадовців не перевищувати повноважень і діяти в межах посадових обов’язків.

Як поінформував начальник управління за додержанням законів Прокуратури Львівської області Святослав Лаганяк, у 2012 році на Львівщині 102 посадові особи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування притягнуто до адміністративної та кримінальної відповідальності. Доповідач наголосив, що правоохоронні органи мають повноваження перевіряти достовірність інформації, яку вказують державні службовці у своїх деклараціях. Окремо С.Лаганяк також відзначив знаковість даного засідання, яке відбувається у другу річницю прийняття Закону України «Про засади запобігання та протидію корупції».

Під час круглого столу співробітник спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Львівській області Юрій Зелінський роз’яснив присутнім значення терміну «конфлікт інтересів» та положення в законодавстві, яке передбачає необхідність письмового повідомлення про наявність конфлікту інтересів. Також суддя Львівського Апеляційного суду Володимир Гаврилов навів конкретні приклади з судової практики щодо даного питання.

Участь у дискусії також взяла програмний директор громадської організації «Інформаційно-правовий центр «Наше право» Оксана Огданська. Вона перелічила конкретні механізми, які унеможливлюють вчинення корупційних дій, зокрема дотримання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», проведення регулярних консультацій з громадськістю, сприяння в проведенню громадської та антикорупційної експертизи.

На завершення учасники круглого столу обговорили питання щодо необхідності вдосконалення антикорупційного законодавства, оскільки недосконалість правових норм та можливість їх неоднозначного тлумачення не дає можливості в повній мірі притягувати «корупціонерів» до відповідальності.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Іршавщині ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ