У Волинській області шахрайство через картки експрес-оплати

У Волинській області шахрайство через картки експрес-оплати

02.07.13 15:27 0 909
Проведення рекламних акцій, лотерей і розіграшів, особливо через радіостанції – таким чином шахраї часто прикривають свою діяльність і обманюють людей.

“Ви перемогли, повідомте код картки експрес-оплати”. Варто відзначити, що картки експрес-оплати спростили процедуру зарахування грошових коштів на рахунок, але одночасно відкрили нові можливості для шахраїв.

ЯК ЦЕ ОРГАНІЗОВАНО:

На Ваш мобільний дзвонить начебто ведучий популярної радіостанції і вітає з крупним виграшем у лотереї, організованій радіостанцією і оператором мобільного зв’язку. Це може бути телефон, ноутбук чи навіть автомобіль. Щоби отримати приз, необхідно протягом хвилини додзвонитися на радіостанцію.

Абоненту, який передзвонив, відповідає працівник так званого «призового відділу» і детально пояснює умови гри:

– просить представитись і назвати рік народження;

– грамотно переконує в чесності акції (ніяких передоплат, переграшів);

– запитує, чи може абонент перевести на свій номер грошові кошти з картки експрес-оплати на певну суму (від 300 доларів і вище);

– пояснює, що протягом години необхідно підготувати картки експрес- оплати будь-якого номіналу на вказану суму і ще раз передзвонить для реєстрації і присвоєння номера переможця, повідомляє номер, куди необхідно передзвонити;

– пояснює порядок подальших дій для отримання призу: з 10.00 до 20.00 назначеного числа абоненту необхідно з паспортом, мобільним телефоном і присвоєним персональним номером прибути за вказаною адресою для оформлення і отримання «призу».

Якщо з будь-яких причин абонент не зможе протягом години купити експрес-картку, то все одно повинен подзвонити для узгодження подальших дій.

Після цього шахрай пояснює порядок активації картки: стерти захисне покриття, подзвонити в «призовий відділ», при переключенні на оператора – повідомити свої коди. Нібито оператор їх активує на номер абонента, а «призовий відділ» контролює правильність його дій, після чого присвоює йому персональний номер, з яким «переможець» повинен їхати по «приз».

Але ви запропонуєте самостійно активувати карти на свій номер і приїхати з документами із сотової компанії, то це оголосять порушенням правил рекламної акції.

Тож, шановні громадяни, ні в якому випадку не повідомляйте кодів картки експерс-оплати стороннім людям. Будьте уважні і пам’ятайте: безкоштовний сир – лише в мишоловці.

Сектор боротьби з кіберзлочинністю

УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: на Стрийщині ...
Наступна новина: Жовківщина приймає ...

КОМЕНТАРІ