Представники української громади США перебувають у Львові з благодійною місією

Представники української громади США перебувають у Львові з благодійною місією

02.07.13 18:51 0 1777
1 липня з благодійним візитом до Львова прибула група представників української громади Сполучених Штатів Америки. Це – представники Української церкви «Благодать» з міста Сієтл штату Вашингтон, колишні вихідці з України, більшість з яких мають львівське коріння. До складу групи, яка налічує понад 30 осіб, входять студенти, молоді сім’ї, музиканти та артисти, які виявили ініціативу долучитися до соціальної діяльності в Україні.

У Львові американці перебувають чотири дні – з понеділка по четвер, протягом яких спільно з управлінням молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради організують кілька соціальних акцій.

Зокрема, у рамках соціальної кампанії «Добрі справи» американські студенти проводитимуть інтерактивні просвітницько-виховні заняття із вихованцями загальноосвітньої школи-інтернату № 2 та вихованцями установ дитячо-юнацьких та молодіжних клубів міста.

— Наш цьогорічний візит до львівських дітей – це лише перше знайомство. Завдяки такому неформальному та дружньому спілкуванню ми зможемо для себе зрозуміти, чим ми насправді можемо допомогти дітям, у чому є для них найбільша потреба. І надалі — допомагати вже тими речами, які є дійсно нагальними та необхідними. Заразом, такі дружні зустрічі – це ще одна змога подарувати увагу та тепло тим дітям, яким цього не вистачає. Подарувати приємне спілкування з новими цікавими людьми, радісні емоції та яскраві спогади. А також, що не менш важливо, зробити їм приємні дарунки, які наші волонтери підготували для кожного з дітей. — Степан Касянюк, керівник місії, старший пастор Української церкви ХВЄ «Благодать»

В програмі занять для дітей передбачені різноманітні розваги, ігри, організація театралізованих постановок, пісні та музичні імпровізації, а також неформальне спілкування з дітьми на духовну тематику.

— Духовне спілкування для вихованців інтернату – це насправді дуже потрібна та важлива для дітей річ, якої їм без сумніву бракує у повсякденному житті. У цьому ми мали змогу переконатися на власному досвіді попередніх акцій. Тому дуже важливо, щоб такі зустрічі продовжували відбуватися, у стінах школи-інтернату чи поза її межами, та допомагали дітям розвивати свій внутрішній духовний світ, знаходити відповіді на свої запитання та з їхньою допомогою — ставати зрілими особистостями. — Оксана Івасина, координатор соціальної кампанії «Добрі справи»

Основна ціль приїзду групи до України – це, насамперед, здійснення благодійної та просвітницької діяльності, спрямованої на підтримку людей соціально вразливих верств населення, та надання матеріальної допомоги потребуючим українцям. Зокрема, в цілях приїзду, ведеться робота у дитячих будинках, у притулках для літніх людей, комплексна робота з безпритульними.

Соціальна акція має всеукраїнський масштаб. Так, благодійники вже відвідали Київ та Нововолинськ, а після Львова відвідають Закарпаття, Івано-Франківську область, допомагатимуть в облаштуванні дитячого будинку сімейного типу у Галичі, а також працюватимуть у дитячих таборах та притулках для безхатченків у Рівненській області.

Для того, аби організувати таку поїздку до України, волонтери понад 5 місяців збирали кошти: влаштовували благодійні розпродажі, організовували соціальні ярмарки – власноруч готували вареники, пельмені, випікали торти та інші солодощі, продавали фрукти на ринках, мили машини. Завдяки такій ініціативі вдалося зібрати близько 70 тис. доларів на реалізацію місії в Україні.

Така акція проводиться в Україні вже не вперше. Благодійна діяльність Української церкви «Благодать» ведеться в Україні останні 15 років та буде продовжуватись і надалі, надаючи допомогу людям, які її потребують.

Про це повідомили у Львівській міській раді

Читайте також: Домашние пельмени на минеральной воде Быстрый и легкий рецепт
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території Львова було ...
Наступна новина: У Львові до соціальної ...

КОМЕНТАРІ