США заявили, що готові з Росією до конференції про Сирію

США заявили, що готові з Росією до конференції про Сирію

02.07.13 19:54 0 987
Державний секретар США Джон Керрі заявив що і його країна, і Росія серйозно підтримують організацію міжнародної конференції щодо Сирії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим під час міжнародного форуму у Брунеї, держсекретар сказав, що обидві країни хотіли б провести цю конференцію якнайшвидше, але визнають, що це неможливо принаймні до серпня чи й пізніше.

За словами Керрі, Росія і США хочуть «врятувати сирійську державу і мінімізувати руйнування».

США і Росія від травня разом прагнуть влаштувати міжнародну мирну конференцію щодо Сирії. Президент Сирії заявляв, що «у принципі» згоден направити на таку конференцію своїх представників. Натомість провідне об’єднання сирійської опозиції, Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил, заявляло, що не братиме участі в такій конференції, поки в боях проти опозиційних повстанців беруть участь, крім сирійських військ, також іноземні сили, а саме бійці ісламістського шиїтського збройного руху «Хезболла» з Лівану, які останнім часом воювали у Сирії на боці сирійської влади.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Німеччині засудили ...
Наступна новина: На Україні обиратимуть ...

КОМЕНТАРІ