Від початку року у Чернівцях висаджено понад 50 тисяч квітів

Від початку року у Чернівцях висаджено понад 50 тисяч квітів

03.07.13 09:44 0 999
2 липня, відбувся огляд нового дизайну Центральної, Театральної та Соборної площ за участю секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина та керуючого трестом зеленого господарства і протизсувних робіт Олександра Брязкало.

«У системі озеленення міста збільшиться кількість квітників, – каже Віталій Михайлішин. – Відтак, у цьому році із застосуванням однорічних, багаторічних, вічнозелених насаджень змінено дизайн трьох площ міста. Загалом від початку року висаджено понад 50 тисяч квітів та 2 тисячі кущів».

Особлива увага приділяється по влаштуванню вертикального озеленення в центральній частині міста із частковим використанням «термочаш» та горшків «кашпо».

Зважаючи на значущість озеленення міста, секретарем Чернівецької міської ради приділяється особлива увага комплексному плануванню озеленення міста. Проводиться інвентаризація дерев. Старі, хворі дерева у місті замінюються саджанцями, вирощеними у розсаднику тресту зеленого господарства і протизсувних робіт.

Відповідно до Рішення Виконавчого комітету Чернівецької міської ради розповсюджувачів реклами зобов’язано при встановленні рекламних конструкцій типу «білборд» забезпечити розміщення квітів на опорах та догляд за ними.

На обслуговуванні тресту знаходиться 152 га зелених насаджень, 7,6 тис. м/п живої огорожі, 105,8 тис. м2 газонів, 8,3 тис. м2 квітників, 22 сквери та площі, і 4 парки.

Основними видами робіт, які проводить трест по благоустрою та озелененню, є формування та омолодження крон дерев, догляд за квітниками, реконструкція газонів та догляд за ними, посадка квітів, прополка та стрижка живоплоту, вставлення квіткових ваз, знесення аварійних та сухих дерев та ін. В умовах активної забудови міста важливим є питання збереження існуючих зелених насаджень та недопущення зменшення їх площі на одного мешканця (на вона складає 11 м2). Більшість парків та скверів в місті створено в минулому столітті,. Позаяк вони знаходяться в центрі міста, мають велике антропогенне навантаження і потребують постійного догляду і реконструкції.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ