У Національному університеті цивільного захисту відбулося урочисте відкриття XIIІ Всеукраїнського (VIIІ Міжнародного) збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

У Національному університеті цивільного захисту відбулося урочисте відкриття XIIІ Всеукраїнського (VIIІ Міжнародного) збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

03.07.13 08:38 0 1119
1-6 липня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України у с. Фігурівка Харківської області відбудеться XIIІ Всеукраїнський (VIIІ Міжнародний) збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», який є фінальним етапом районних (міських) та обласних (Кримського республіканського, Київського та Севастопольського міських) етапів змагань.

1 липня на плацу навчального закладу відбулося урочисте відкриття заходу. 23 команди із різних регіонів України, а також одна команда із Російської Федерації стали учасницями збору-змагання. До юних рятувальників звернувся ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий: «На нашій учбово-тренувальній базі у Фігурівці, що під Чугуєвом, протягом тижня ви, юні рятівники, продемонструєте свої навички та вміння по проведенню рятувальних робіт у різних надзвичайних ситуаціях, підвищите рівень знань з питань безпеки життєдіяльності, продемонструєте свою фізичну та психологічну підготовку, розширите свої знання з основ цивільного захисту, пожежної безпеки, проведення невідкладних заходів при ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійних лих та наданні першої медичної допомоги. Але головне ви потоваришуєте, зможете проявити свої найкращі людські якості, це буде всіляко сприяти пропаганді здорового та безпечного спосіб життя та популяризації професії рятівника!».

Метою проведення даного заходу є виховання у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності, формування свідомого й відповідального ставлення до питань особистої та колективної безпеки, популяризації здорового способу життя, сприяння патріотичному вихованню молоді та її фізичному розвитку і пропаганди професії рятувальника.

«Збір-змагання формує у підростаючого покоління культуру безпеки, прагнення до здорового та безпечного способу життя, негативного ставлення до вживання алкоголю, тютюнопаління та наркотиків. Такі заходи, сприяють профілактиці дитячого травматизму, налагодженню та розвитку дружніх стосунків між відділеннями Всеукраїнського громадського дитячого руху та юними рятувальниками зарубіжних країн, налагодженню робочих контактів із колегами зарубіжних країн, а також вивченню та впровадженню передового досвіду з питань організації роботи з дітьми та молоддю, безпечної життєдіяльності та у сфері рятувальної справи. До речі, в 2011 році на І зльоті юних рятувальників було проведено чемпіонат з юнацького рятувального багатоборства. А в цьому році, як результат плідної роботи юних рятувальників – уперше побачить світ «Збірник казок для малят» з безпеки життєдіяльності під авторством дітей», – зазначила голова Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» Алла Негрієнко

Майже 300 юнаків та дівчат віком від 14 до 18 років протягом тижня підвищуватимуть рівень знань з питань безпеки життєдіяльності, практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях, а також фізичної та психологічної підготовки, поглиблюватимуть свої знання з основ цивільного захисту, пожежної безпеки, проведення рятувальних та інших невідкладних робіт під час ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха та першої невідкладної медичної допомоги. Школярі набуватимуть практичних навичок та вмінь щодо поведінки в надзвичайних ситуаціях, проведення рятувальних робіт за допомогою спеціального, а також пристосованого для цих цілей спорядження, роботи з приладами радіаційної, хімічної розвідки та дозиметричного контролю тощо, тренуватимуться, виконуючи спеціальні завдання з пошуку, деблокування, надання першої невідкладної медичної допомоги та транспортування постраждалих з використанням найпростіших механізмів та пристроїв аварійно-рятувального призначення. Склад кожної команди-учасниці становитиме 9 осіб (7 дітей, у тому числі не менш ніж дві дівчини, та 2 дорослих – тренер команди і її керівник).

У ході змагань, зазначив перший проректор університету полковник служби цивільного захисту Володимир Коврегін, команди демонструватимуть уміння діяти в надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру, здатність до рятувальних дій із застосуванням альпіністського та спеціального рятувального спорядження; проведення пошуково-рятувальних робіт у гірській місцевості, природному середовищі, на акваторії; надавати першу невідкладну медичну допомогу; відпрацьовуватимуть спеціальні вправи з радіаційно-хімічного захисту; пожежно-рятувальних та інженерних робіт в умовах задимлення, високих температур і висоти з використанням засобів індивідуального захисту, комплектів спеціальної обробки, пожежних, гідравлічних та портативних аварійно-рятувальних пристроїв і механізмів.

Національний університет

цивільного захисту України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в області ...
Наступна новина: У червні великі платники ...

КОМЕНТАРІ